NADA UMIRE POSLJEDNJA!

Lijepe vijesti u sjeni Sandrine borbe za život

17.02.2009 u 21:05

Bionic
Reading

Sreća i zadovoljstvo zbog velikog, gotovo senzacionalnog povratka Eduarda da Silve na nogometne travnjake ipak su pomućeni vijestima o borbi za život naše mlade stolnotenisačice Sandre Paović

Teško je sažeti tako različite osjećaje u nekoliko kratkih rečenica. Teško je uopće radovati se velikim uspjesima hrvatskih sportaša kad se jedna mlada djevojka daleko od kuće doslovce bori za život. Sudbina Sandre Paović i ovog je trenutka neizvjesna i ma koliko se nadali da će ostvariti najveću životnu pobjedu, ne možemo ne biti zabrinuti zbog strašne tragedije koja je snašla mladu Hrvaticu.

Vijesti o Sandrinom stanju mijenjaju se iz sata u sat već puna dva tjedna, operativnim zahvatima francuski liječnici dosad su uspijevali spasiti njen mladi život, no i kad se jednom naša stolnotenisačica izbori za svoju budućnost, njezin oporavak od strašne prometne nesreće nikad neće završiti. Prema najoptimističnijim najavama, samo za devetomjesečni boravak u specijaliziranoj klinici Sandra će morati platiti 300.000 eura, a tu su i troškovi hospitalizacije, dosadašnjih operacija, medicinske skrbi...

Istovremeno sa Sandrinom borbom za život, u život se, premda ne u toliko dramatičnom smislu, vratio Eduardo da Silva. Mladi Brazilac prije točno godinu dana nastradao je u jednoj 'običnoj' utakmici svog Arsenala i malotko je i pomišljao da bi se taj nevjerojatno dobri nogometaš mogao ne samo tako brzo oporaviti od loma noge, već i vratiti u tako velikom stilu.

Jasno, nemoguće je uspoređivati te dvije sudbine, jer borba za život i borba za nastavak karijere (s čim se Sandra, nažalost, ni kad se oporavi, neće morati suočiti) dvije su oprečne stvari, no opet imaju toliko toga zajedničkoga. Eduardova želja za povratkom sigurno nije bila veća od Sandrine želje za životom i Hrvatska je uz njega bila baš kao i sada uz Sandru. Baš zato, da se toj djevojci pomogne koliko god je moguće, treba se uključiti u akciju prikupljanja pomoći. Kunom, dvije ili s pet tisuća njih, svejedno!

Hrvatska je u svim kriznim vremenima bila jedinstvena, uvijek su naši ljudi i znali prepoznati potrebe unesrećenih, od djece do starih i nemoćnih, pa treba vjerovati i da će ta želja ponovno prevladati i loš životni standard, i recesiju o kojoj su se političari toliko raspričali, i sve nedaće koje svakodnevno doživljavamo.

U svrhu pomoći Sandri Paović otvoren je žiroračun u Privrednoj banci:

Nositelj računa: Hrvatski stolnoteniski savez - HUMANITA
Broj računa: 2340009-1510372912

Za uplate iz inozemstva, obavezno navesti sljedeće podatke:

HR14 2340 0091 5103 7291 2
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.
10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia
SWIFT CODE: PBZGHR2X