SVJETSKA LIGA

Pred 'barakudama' pali i Nijemci

17.02.2009 u 19:59

Bionic
Reading

U drugom kolu 3. kvalifikacijske skupine Svjetske lige vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Njemačku sa 13:7 (3:1, 2:3, 5:1, 3:2)

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske ostvarila je i drugu pobjedu u Svjetskoj ligi jer je, nakon pobjede protiv Rusije u Rijeci, u Šibeniku bila bolja i od uvijek neugodnih Nijemaca.

Pomlađena reprezentacija Hrvatske dominirala je tijekom cijelog susreta, a Nijemcima nije puno pomoglo što smo igrali bez najboljeg svjetskog centra Igora Hinića, jer njemački bekovi nisu mogli zaustaviti naš mlade centra Dobuda i Muslima koji su izborili tri peterca i devet puta igrača više.

Sjajan na golu je bio i Josip Pavić sa 11 obrana i, uz raspoložene Boškovića i Sukna, on je svakako bio najzaslužniji za uvjerljivu pobjedu Rudićevih izabranika.

Svjetska liga ove se godine igra po novoj formuli, a Hrvatska je svrstana u treću skupinu s Rusijom, Njemačkom i Španjolskom, s kojom igramo 10. ožujka u Dubrovniku.

Uzvrati su 14. travnja u Moskvi, 2. svibnja u Španjolskoj i 5. svibnja u Njemačkoj.

Samo prvaci skupina stječu pravo igrati na završnom turniru Svjetske lige koji će se od 16. do 21. lipnja održati u Podgorici.

U prvoj skupini su reprezentacija Srbije, Mađarska i Francuska, a u drugoj Crna Gora, Italija, Rumunjska i Velika Britanija. Prvacima iz europskih skupina u Podgorici će se pridružiti prvaci iz skupine Azija/Oceanija i afričke skupine.

Susret je odigran u bazenu u Crnici, a sudili su pred 800 gledatelja Sadekov iz Rusije Van Hems iz Francuske.

HRVATSKA - Pavić, Brzica, Burić, Bošković 4 (1), Dobud 1, Muslim, Joković 1 (1), Marković, Karač, Sukno 4 (1), Barač, Bušlje 1, Obradović 2

NJEMAČKA - Kong, Fischer, Naroska 1, Schrodter, Savić 3 (1), Stamm, Politze 2, Gietz, Preuss, Pickert, Oler 1 (1), Schlotterbeck, Schuler

PETERCI: Hrvatska 3 (3), Njemačka 2 (2)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 9 (6), Njemačka 8 (5)