STOLNOTENISKA BAJKA

Hrvatice furiozno krenule prema novoj medalji u Riju?

15.09.2016 u 09:37

Bionic
Reading

Hrvatski stolni tenis dobio je trijumfom Sandre Paović u Rio de Janeiru svoju prvu paraolimpijsku medalju, a već se smiješi nova, ovaj put njezinih kolegica Anđele Mužinić i Helene Dretar Karić

Nakon završenog pojedinačnog dijela u Riju su počela stolnoteniska ekipna natjecanja. Sandra Paović je nakon pojedinačnog zlata i u ekipi s Mirjanom Lučić ostvarila pobjedu nad Ukrajinom, da bi zatim pale od neprikosnovene Kine.

Iako se Sandra ne može kretati, što je u parovima velik hendikep, Hrvatice su već u dublu uzele prvi bod Ukrajinkama. Pojedinačno su ionako znale da su bolje... Izbornik je na zadatak poslao Mirjanu Lučić, koja je u meču punom oscilacija ipak 'pronašla ruku' i u petom setu suvereno oslobodila dužnosti umornu Sandru.

Program su nastavile nakon samo pet sati odmora, a pred njima se našao kineski zid. Tu se nije moglo herojski improvizirati u parovima i nakon dobrog otpora Hrvatice su poražene 3:0. Tada je Mirjana Lučić izišla na megdan srebrnoj iz pojedinačne konkurencije i u vrlo napetom meču izgubila 3:1. Prva dva seta Kineskinja je osvojila u 'fiksu', a u posljednjem, četvrtom, okrenula je prednost Mirjane 6:2. Kina je očekivano prošla, a Hrvatice su svoje napravile protiv Rumunjki... Tako su završile ove Igre Sandre Paović. Ona danas tvrdi da će joj biti i zadnje, ali njezin inat uvijek je nepredvidiv.

U natjecanje su ušle i Helena Dretar Karić i Andela Mužinić. Dalmatinsko-varaždinska kombinacija igračica u kolicima superiorno je prošla neadekvatni Tajland te se za medalju i finale bore (16 sati) protiv Korejki. Azijatkinje jesu blagi favoriti, ali prolaz Anđele i Helene ne bi bio veliko iznenađenje. U finalu bi ih u petak vjerojatno čekala Kina, a u slučaju borbe za broncu jednako vjerojatno Italija. Blizu su medalje kojom bi zaokružile savršen dojam hrvatskog stolnog tenisa u Riju.