HRVATSKA HEROINA

Sandra Paović uvjerljivom pobjedom osvojila zlato u Riju!

13.09.2016 u 15:27

Bionic
Reading

Sandra Paović pobijedila je ovog utorka u finalu stolnoteniskog paraolimpijskog turnira kategorije 6 Njemicu Steffi Grebe s 3:0 (11:2, 11:7, 11:4) te tako donijela Hrvatskoj prvo zlato na Igrama u Riju...

Naša 33-godišnja stolnotenisačica već u svojem prvom nastupu osvojila je zlato na Paraolimpijskim igrama. Sandra Paović odlično je igrala tijekom cijelog turnira u kategoriji 6 te imala problema samo u četvrtfinalu i na kraju se u Riju pobrinula za prvo najsjajnije odličje hrvatske delegacije.

Ovog utorka u finalnom dvoboju protivnica Sandri bila je neugodna Njemica Steffi Grebe koja je učinila sve ne bi li slomila svoju suparnicu, no Paović je bila koncentrirana i opravdala ulogu favoritkinje. Pobijedila je s glatkih 3:0 (11:2, 11:7, 11:4) i stigla do uspjeha kojeg će pamtiti cijeli život.

Nakon bronce Šandora i srebra Talića, Paović se pobrinula za prvo hrvatsko paraolimpijsko zlato u Riju, a četvrto ukupno od osamostaljenja.

Paović je prije osam godina nastupila na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, no godinu kasnije doživjela je tešku prometnu nesreću nakon koje joj je limitirana sposobnost kretanja. Nije se predala i postala je nepobjediva stolnoteniska paraolimpijka koja dvije i pol godine ne zna za poraz, a zbog svog sportskog duha i odlučnosti danas je inspiracija mnogima...

POI Rio, finale kategorije 6

Paović – Grebe 3:0 (11:2, 11:7, 11:4)