LOŠ ZAVRŠETAK

Šokirali cijelu Hrvatsku, a zatim ostali bez svega!

21.08.2016 u 17:40

Bionic
Reading

Rukometaši Njemačke su u suretu za olimpijsku broncu svladali Poljsku 31:25 (17:13) pa je tako reprezentacija koja je izbacila Hrvatsku ostala bez medalje

Hrvatski rukometaši su u Riju branili broncu koju su osvojili četiri godine ranije u Londonu. Ambicije su bile čak i da se nadmaši taj uspjeh, ali naši dečki zapeli su u četvrtfinalu.

Krvnik izbornika Babića, Duvnjaka i ostalog društva bila je Poljska. No upravo ti Poljaci su u ključnim ogledima za medalju ostali bez svega.

Prvo su ih u dramatičnom polufinalu svladali Danci 29:28, a u dvoboju za treće mjestu mjeru su im uzeli aktualni europski prvaci Nijemci.

Poljska je bolje ušla u susret i sredinom prvog poluvremena imala je tri gola prednosti (8:5). No Nijemci su preokrenuli na 10:8 i prednost više nisu ispuštali. U 42. minuti su došli do sedam pogodaka viška (25:18), a na kraju je završilo 31:25.

Njemačku su predvodili Tobias Reichmann sa sedam i Uwe Gensheimer sa šest golova, dok je Andreas Wolff sakupio 12 obrana.

Kod Poljaka najefikasniji su bili Krzysztof Lijewski i Przemyslaw Krajewski s po pet pogodaka, dok je Piotr Wyszomirski imao 16 obrana.

Njemačkoj je ovo četvrta olimpijska medalja, pri čemu prva bronca. Posljednju medalju njemački rukometaši osvojili su u Ateni 2004. gdje su izgubili u finalu od Hrvatske. Poljska je ostala na bronci iz 1976.