SJAJNI ANDRO BUŠLJE

Vaterpolisti se 'poigrali' s Crnom Gorom, a sada - finale!

18.08.2016 u 18:48

Bionic
Reading

Vaterpolisti Hrvatske u četvrtak su u polufinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru pobijedili Crnu Goru sa 12-8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2), te su tako osigurali barem srebrnu medalju, a u finalu će u subotu igrati protiv boljeg iz susreta Italija - Srbija

Hrvatska je moćno otvorila s 3:0, no Crna Gora se u manje od dvije minute vratila u egal. No, Hrvatska nije potonula i susjedima niti u jednoj fazi nije dozvolila prelazak u vodstvo. Zbog nedostatka Damira Burića zbog isključenja protiv Brazila poseban je teret bio na Andri Bušlji, no uz poslovično besprijekoran učinak u obrani Andro je zabio i - četiri gola. Bijač je opet bio sjajan, a briljirao je i Anđelo šetka s tri virtuozna gola.

U momčadi Crne Gore najbolji su bili Aleksandar Ivović i Darko Brguljan sa po tri pogotka. No, protiv ovako raskošne Hrvatska nisu imali izgleda i broncu će tražiti protiv slabijeg iz dvoboja Italija - Srbija. Pobjednik tog ogleda dolazi na megdan braniteljima naslova u subotu u 22.50!

Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše u Riju, a treća medalja za vaterpoliste od samostalnosti. U Atlanti 1996. su bili srebrni, a u Londonu 2012. godine zlatni.


jk