VRLO 'TANKA' NADA

Sjajan povratak Ane Zaninović ostao bez nagrade

18.08.2016 u 17:02

Bionic
Reading

Današnji program u ženskom taekwondou nudi borbe u kategoriji do 57 kilograma u kojoj je Hrvatsku zastupala Ana Zaninović

Ana je u kategoriji s vidno težim djevojkama od sebe, što je bilo krajnje vidljivo u ogledu prvog olimpijskog turnira protiv Iranke Kimije Alizadeh Zenoorin. Za glavu veća protivnica pune dvije runde oprezno je držala brzu Anu na distanci i u dva navrata udarcima u glavu došla do velike prednosti.

Kazneni bod Ana je dobila i zbog opomena, pa je u treću dionicu ušla sa zaostatkom 7:0. No, jedan pogodak u glavu vratio ju je u igru, a u posljednjoj minuti Iranku kao da je uhvatila panika i odugovlačenje joj se umalo obilo o glavu. Nanizala je pod svaku cijenu braneći glavu čak tri kaznena boda, no 'starija' blizanka Zaninović imala je samo tri sekunde na raspolaganju za završetak svoje velike ofenzive i konačan rezultat ostao je 7:6.

Naravno, još je teoretski moguće da Iranka dođe do finala i svjim plasmanom povuče Anu u repasaž za broncu. Ipak, takvo što je teško očekivati obzirom da su između nje i finala još dvije kvalitetnije protivnice.