NEKOM SMRKNE, DRUGOM SVANE

Crni dan Hrvatske u Riju Srbiji je najbolji dosad

18.08.2016 u 06:59

Bionic
Reading

Utakmica Hrvatske i Srbije u košarci nije mogla završiti nikako drukčije nego pobjedom naših susjeda, barem ako se pogledaju sinoćnji paralelni rezultati predstavnika dvaju susjednih zemalja na Olimpijskim igrama

Dok su Hrvati tugovali nad porazom Lucije Zaninović u četvrtfinalu taekwondo turnira, Srpkinja Tijana Bogdanović u istom je sportu osvojila srebrnu medalju, izgubivši zlato challengeom u posljednjoj sekundi od Južnokorejke Tim Sohui.

Istovremeno dok je hrvatska rukometna reprezentacija, pak, gubila od Poljske, na stadionu Joea Havelangea srpska skakačica u dalj Ivana Španović osvojila je brončanu medalju, skokom od 7.08 oborivši osobni i nacionalni rekord. Treba reći da je sama atletičarka ovdje očekivala i medalju jačeg sjaja, no dvije Amerikanke – Tianna Bartoletta i Brittney Reese – ipak su skočile par centimetara dalje.


Sve se rasplelo u košarkaškoj drami, u kojoj se Hrvatska čudesno vratila u utakmicu nakon lude treće četvrtine srpskih košarkaša. Ipak, unatoč borbi do posljednje sekunde, Bojan Bogdanović i društvo napuštaju Rio, a Bogdan Bogdanović i njegovo društvo odlaze do polufinala s Australijom.


Srpska javnost, očekivano, likuje, uvjerena da je preokrenut dosadašnji negativan trend u Riju, zbog čega su nerijetko gledali 'preko plota', i pomalo zavidno, ali uz veliko poštovanje, čestitali hrvatskim sportašima na medaljama, gdje Hrvatska i dalje bolje stoji od Srbije – 3 zlata i dva srebra nasuprot zlatu, srebru i bronci.

Ipak, sad je situacija nešto drukčija, osobito u momčadskim sportovima – Srbija je u polufinalima u svim natjecanjima u kojima sudjeluje (muška košarka i vaterpolo, te ženska košarka i odbojka), dok Hrvatska šansu za momčadsku medalju ima još samo u vaterpolu. Upravo tu moguć je i 'konačni obračun' Hrvatske i Srbije, i to u finalu.