PORAZ U ČETVRTFINALU

Lucija na rubu suza: Kad je najviše trebalo, zakazala sam

17.08.2016 u 23:25

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentativka u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma Lucija Zaninović nije se uspjela plasirati u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, bolja od nje je u četvrtfinalu bila Francuskinja Yasmine Aziez sa 4:3. Potom je Aziez u borbi za finale poražena od Koreanke Kim Sohui, pa je Lucija ostala bez prilike za borbu u repesažu

Brončana s Igara prije četiri godine u Londonu Lucija Zaninović odlučujući je udarac primila pet sekundi prije kraja kada ju je Francuskinja uspjela dohvatiti nogom u oklop.

Do tog trenutka Zaninović niti jednom nije zaostajala, vodila je sa 1:0, 2:1 i 3:2 udarcima šakom u tijelo suparnice, ali Francuskinja je uspjela izjednačiti prvo zbog dvije opomene našoj reprezentativki, da bi potom svaki put kada bi zadala udarac niti 15 sekundi potom i primila udarac vrijedan jedan bod.

'Loše se osjećam. Francuskinju sam toliko puta pobijedila, a sada sam izgubila. I to u meču za polufinale. To je sport, ali jako sam razočarana. Ne znam šta kažem', izjavila je Lucija na rubu suza i brzo odjurila s borilišta.

Aziez se potom u polufinalu borila s Kim Sohui iz Južne Koreje, ali je nakon 0:0 u šest minuta borbe uslijedilo dodatno vrijeme odnosno borba za zlatni bod.

Koreanka je pak uspjela zadati jedan udarac šakom i pobijediti sa 1:0 i plasirati se u finale. No, tako je propala prilika i našoj Luciji Zaninović da se kroz repesaž bori za olimpijsku broncu.

Zaninovi je u 1. kolu svladala Kazahstanku Ainur Jesbergenovu sa 18:7.