NAJBOLJI IZ BIVŠE JUGE

Slovenci u Riju osvajaju medalje i jedini prate Hrvatsku!

17.08.2016 u 13:47

Bionic
Reading

Na ljestvici medalja Hrvatska uvjerljivo vodi kad su u pitanju zemlje bivše Jugoslavije, a najugodnije iznenađenje je Slovenija koja ih već ima četiri, dok Srbija zasad ima jedno zlato...

Hrvatska se sa sedam osvojenih medalja potvrdila kao prava sportska nacija dosad u Riju, a od susjeda su bolji samo Mađari koji već imaju šest zlatnih, tri srebrne i četiri brončane medalje te naravno Talijani s osam zlatnih, devet srebrnih i šest brončanih.

Što se zemalja bivše Jugoslavije tiče, svakako je još jednom najugodnije iznenađenje Slovenija. Ova mala zemlja već ima zlato u džudu Tine Trstenjak, dva srebra Kauzera u kajaku i Žbogara u jedrenju te broncu u džudu Anamari Velenšek.

S četiri medalje Slovenci nastavljaju svoju dobru seriju nastupa na Igrama, jer od Atene 2004. godine imaju četiri ili više odličja na svakoj ljetnoj olimpijskoj smotri. Ipak, još uvijek su im Zimske olimpijske igre u Sočiju prije dvije godine najbolje u povijesti, jer su tamo osvojili osam medalja, od toga dvije zlatne.

Od ostalih iz bivše Juge Srbija ima jednu medalju, ali zlatnu Davora Štefaneka u hrvanju, a odličja još mogu osvojiti u vaterpolu, odbojci, košarci i skoku u dalj.

Kosovo također ima jedno zlato u džudu zahvaljujući Majlindi Kelmendi, dok Bosna i Hercegovina još čeka svoju prvu medalju u povijesti, a na ovim Igrama zasad nemaju potvrđenih medalja niti Crna Gora te Makedonija.