DOMINATORICA SA STILOM

Hrvatskoj zlato: Nova drama i ludo hrabri odgovor moćne Sandre!

16.08.2016 u 16:10

Bionic
Reading

Nakon turbulentnih kvalifikacija Sandra Perković je ponovila olujni nastup i u finalu. S dva pogotka u mrežu dovela se na rub ispadanja, no po tko zna koji put vratila se u veikom stilu i osvojila svoje drugo olimpijsko zlato!

Sandra Perković je osvojila treće hrvatsko zlato u Riju! Nepobjediva cura iz Dubrave upisala je na ovim Igrama čak sedam neispravnih hitaca, ali ona dva koja su prošla pokazala su da je apsolutno kategorija za sebe. Opet je gledateljima priuštila dramu i ispisala novo poglavlje svoje filmske sportske priče.

Prva dva hica završila su u mreži i opet joj je prijetila eliminacija. Konkurentice nisu postavile prevelik zadatak, za prvih osam mjesta i nova tri pokušaja bila su dosta 63 metra. Sandra toliko može baciti 'iz kreveta', no još jednom pokazala svoju divlju strabu koja ju je i odvela toliko daleko od konkurentica.


Posavjetovala se sa svojim trenerom Edom, ušla u krug i bacila na 69.21! Bez kalkulacija, bez straha i ustezanja. Bez pardona, predaleko za nemoćan oststak elite kojemu je preostala borba za srebro. Sigurno u taj hitac nije unijela svu silinu koju je prikupila kroz mjesece napornih priprema, no nikada nećemo saznati koliko je danas imala 'u rukama' jer i iduća tri hica nisu bila ispravna. Jedan je prošao mrežu i sletio na granicu 70 metara, no tenisicom je prošla preko ruba kruga i hitac joj je poništen. Jedan ali vrijedan, hitac za pamćenje i novo olimpijsko zlato!

Tijek natjecanja...

Zlatna je Sandra, srebrna Francuskinja Robert-Michon, a brončana Kubanka Caballero

6. serija: Još jedan pogodak u mrežu Sandre, ali posao je obavljen! Prednost od 2.48 metara!
5. serija: Sandra opet na rub 70 metara, ali uz mali prijestup. Robert-Michon je najbliža sa 66.71. Kategorija za sebe...
4. serija: Sandra opet u desnu stranu mreže, ali već sada je postavila konkurenticama vjerojatno nedostižan zadatak

Ispale su glavna konkurentkinja Yaime Perez i Njemica Fischer! Natjecanje nastavlja osam najboljih

3. serija: TOOOOOOOOOOOOO JE TO: Gotovo svom snagom, 69.21!!! To je drugima vjerojatno nedostižno. Samopouzdanje kao Velebit!
2. serija - novi hitac Sandre u desnu stranu mreže, opet drama kao i jučer... Vodstvo je preuzela Kubanka Caballero
1. serija - Sandra je bacila u mrežu, nije kalkulirala i nije joj se isplatilo. Nitko nije prebacio 65 metara, vodi Mélina Robert-Michon

Sandra drži rekord sezone sa 70.88 i iduća tri najbolja rezultata. Iza leđa joj je Kubanka Perez sa 68.86
Samo jednom je izgubila seniorsko zlato na velikim natjecanjima! Danas lovi ukupno sedmo!
Sandra je u kvalifikacijama iz trećeg pokušaja uspjela baciti 'normalan' hitac i plasirati se u novo veliko finale