ŽESTOKA RASPRAVA

Amerikanci 'razapeli' svoju zlatnu olimpijku zbog himne

14.08.2016 u 12:21

Bionic
Reading

Gabby Douglas, članica američke gimnastičarske ekipe, koja je na Olimpijskim igrama osvojila zlato, izazvala je velike polemike u svojoj zemlji zbog načina na koji je slušala himnu

Simone Biles, Laurie Hernandez, Madison Kocian i Alexandra Raisman odslušale su američku himnu tako što su desnu ruku držale na srcu, dok je za razliku od njih Gabby Douglas imala obje ruke spuštene.

Pojedinci su njezin čin nazvali sramotnim te da je tako pokazala nepoštovanje prema svojoj zemlji, a te nevjerojatne kritike prema zlatnoj olimpijki izazvale su lavinu verbalnih sukoba na društvenim mrežama i u medijima.

Kao što smo spomenuli, bilo je dosta onih koji su je zbog toga osudili, ali isto tako je bilo i onih koji su stali u njezinu obranu te poručili 'da ona ima pravo na svoj život i stav', a jedna tviterašica čak je u cijelu 'aferu' umiješala Michaela Phelpsa pa se pitala kako to da nitko nije napao njega koji se za vrijeme himne znao smijati.

Inače, oglasila se i prozvana Gabby koja se je prvo zahvalila na potpori te je zatim jasno dala do znanja kako se uvijek s respektom odnosila prema svojoj zemlji, da nije imala namjeru nikoga uvrijediti i da se ispričava onima koji su se osjetili uvrijeđenima.