ACO ZADOVOLJAN

Čudesni Bogdanović iskreno o taktici zbog koje je zabio 33 koša!

11.08.2016 u 22:18

  • +4

OI RIo, košarka: Hrvatska - Brazil

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Jim Young

Bionic
Reading

Bojan Bogdanović zadovoljan je što ga je išlo u dvoboju protiv Brazila i iskusno upozorava da neće biti lako u sljedećem dvoboju protiv Nigerije, iako se radi o najslabijoj ekipi u grupi...

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru svladavši u susretu 3. kola domaćina Brazil sa 80-76 (19-17, 22-14, 18-19, 21-26), na zadovoljstvo stručnog stožera.

'Resetirali smo se fizički i mentalno, a pokazalo se da s momčadima poput Brazila nemamo problema. Jedino mi je žao što nismo shvatili da mi vodimo 14 razlike, nego smo dopustili da nam se približe i zaprijete. Očito je Argentina jedina od svih reprezentacija u Riju koja igra drugačiju košarku, dok se sa svima ostalima nosimo više nego dobro. Ovo je važna pobjeda i veliki korak ka četvrtfinalu, a u preostale dvije utakmice s Nigerijom i Litvom možemo čak ciljati i gornji dio ljestvice', bio je zadovoljan Petrović.

Bojan Bogdanović je sa 33 koša bio prvo ime utakmice.

'Ovo je velika pobjeda cijele momčadi koja nas vodi vrlo blizu četvrtfinala. Mene je danas išlo, već sam nekoliko puta igrao protiv njihovih braniča pa sam se odlučivao na prodore što je funkcioniralo. Prije utakmice smo se dogovorili da nikako ne radimo tehničke pogreške, koje su nas jako koštale protiv Argentine jer bi to u utakmici s domaćinom platilli dvostruko. Očekuje nas Nigerija, koja je najslabija, ali nije slaba i moramo paziti da nam se ne dogodi poraz kao protiv Senegala na SP-u', kazao je igrač Brooklyn Netsa.

Dario Šarić je sa 15 poena biio naš drugi strijelac, a ponovno je bio dobar u obrani.

'Odlično smo ušli u utakmicu, nametnuli smo svoj tempo, izgledalo je malo napeto nakraju, ali zapravo i nije. Mi smo mlada momčad, većina nas je prvi put na Olimpijskim igrama i teško je od nas očekivati neku mirnoću i smirenost. Samo da nastavimo ovako', kazao je Šarić, dok je kapetan Roko Leni Ukić dodao da ova momčad ima samopouzdanje.

'Ipak je stvar u kvaliteti, iako smo zapravo bili autsajderi protiv Brazila. Brazil je kvalitetna reprezentacija i ne možete očekivati da ih dobijemo s 20 razlike. Igrali smo stvarno vrhunski, konsolidirali smo se nakon Argentine i mentalno smo bili jaki. Osim Argentine, od koje smo dvaput izgubili, sa svim drugim momčadima s kojima smo igrali ovog ljeta smo igrali barem ravnopravno, a većinu smo i pobijedili. Slijedi Nigerija, koja je solidna reprezentacija, od koje se ipak ne smije izgubiti', zaključio je kapetan.