KATAR IH PREGAZIO

Očajno loši hrvatski rukometaši teškim porazom upali u nevolju!

07.08.2016 u 17:20

  • +5

Rukomet, OI: Hrvatska - Katar

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Marko Djurica

Bionic
Reading

U prvoj utakmici olimpijskog rukometnog turnira Hrvatska je doživjela težak poraz od Katara rezultatom 23:30, te tako u jakoj skupini A dovela u pitanje čak i plasman u četvrtfinale...

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je težak udarac na otvaranju Igara u Riju. Znali smo da je Riverin Katar prepun uglednih legionara opasna ekipa, ali malotko je vjerovao da će potpuno pregaziti Babićevu reprezentaciju. U utakmici igranoj rano ujutro po brazilskom vremenu Hrvatska je izgledala uspavano i sporo, dok su u redovima protivnika briljirali gotovo svi te tako najavili novi pohod na medalju, kao i na SP-u prije dvije godine.

Utakmica od starta nije se dobro odvijala za Hrvatsku. Već na samom početku Katar je zahvaljujući sjajnim obranama Šarića preuzeo vodstvo i kontrolirao susret, a naši su se tek u nekoliko navrata uspjeli približiti na pogodak zaostatka. No, sredinom prvog dijela otišao je Katar na 8:4, a uoči odmora igra Babićeve reprezentacije potpuno se raspala pa je protivnik na odmor ponio ogromnu prednost 15:8.

Drugi je dio počeo na najgori mogući način. Katar je zabio tri pogotka u nizu i otišao na +10 (18:8). Naši su se u jednom trenutku vratili na -6, ali završnicu su odigrali očajno, ispod svakog nivoa. Prednost je ponovo postala dvocifrena, a poraz je na kraju ublažen za konačnih 30:23.

Aktualne svjetske doprvake do pobjede su predvodili Žarko Marković sa 10 i Rafael Capote sa šest golova, dok su vratari Danijel Šarić i Goran Stojanović sakupili ukupno 14 obrana. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Manuel Štrlek s pet i Luka Stepančić sa četiri gola.

Sljedeću utakmicu naši igraju u utorak protiv Argentine, a u slučaju novog poraza došao bi u pitanje prolazak u četvrtfinale, jer su u skupini još Francuska i Danska. Kako god, naši su u velikoj nevolji, a viđenom igrom protiv Katara neće na turniru pobijediti baš nikog...

Olimpijske igre, rukomet, skupina A:

Hrvatska – Katar 23:30 (8:15)