MALO OLAKŠANJE

Ruski sportaši iz ovih sportova smiju na Olimpijske igre

27.07.2016 u 12:08

Bionic
Reading

Ruskim reprezentativcima u odbojci, odbojci na pijesku, triatlonu, gimnastici i mačevanju dopušteno je sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru od 5. do 21. kolovoza, javlja u srijedu agencija R-Sport

Međunarodne federacije tih sportova odobrile su nastup ruskim sportašima nakon izbijanja skandala sa sustavnim dopingom u Rusiji i izbacivanja određenih sportaša sa OI u Riju.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je prije tri dana priopćio da će odluke o suspenziji ruskih sportaša morati donositi sportski savezi i tako prebacio odgovornost.

Ruskim sportašima koji su prije imali problema s dopingom neće biti dopušten nastup na OI, a trenutačno je više od stotinu njih suspendirano, uključujući atletičare, plivače, kanuiste i veslače.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko je u srijedu primio odgovor Međunarodne atletske federacije (IAAF) u kojem stoji da odluka o isključenju ruskih atletičara s OI u Riju ne može biti promijenjena.

'Primio sam odgovor Sebastiana Coea. Odluka koja je donesena neće biti mijenjana', kazao je Mutko koji je u ponedjeljak poslao pismo IAAF-u tražeći da se dopusti nastup ruskim atletičarima koji iza sebe nemaju skandala s dopingom.