PRORADIO INAT

Posebne Igre: Ruski odgovor na suspenzije MOO-a

25.07.2016 u 22:46

Bionic
Reading

Ruski atletski savez iz inata odluci MOO-a da s Olimpijskih igara odstrani kompletnu rusku reprezentaciju organizira sportski događaj koji će pokazati inat prozvane velesile

Čak 68 ruskih atletičara neće unatoč ispunjenim normama moći ostvariti olimpijski nastup. Iznimke su tek dvije (jedna pokajnica i druga koja već dugo trenira u SAD-u), dok su svi ostali nepravedno stavljeni u isti lonac s evidentiranim varalicama i ne mogu na događaj kojega će svaki sudionik pamtiti čitav život.

No, ruski atletski savez najavio je kako će u vrijeme Igara organizirati miting kod Moskve na koje će pozvati sve suspendirane. naslovna uloga trebala bi pripasti skakačkoj ikoni Jeleni Isinbajevoj.

'Nadam se da će doći svih 68 atletičara, a posebno Lena,' najavljuje Ala Gluščenkova ispred organizatora, dok je njezin kolega Jevgenij Plušenko bio zadužen za oštriju retoriku:


'Došlo je vrijeme da uzvratimo udarac. I ovim mitingom i svim pravnim sredstvima. Vrijeme je da im pokažemo da smo moćniji nego što misle.'

Lena se vratila iz mirovine u pohod na Rio, ali neće dobiti tu priliku