PROBLEMI POSTOJE

Najjači hrvatski aduti već na putu u Rio: Hoće li ih šokirati smještaj?

26.07.2016 u 18:38

Bionic
Reading

Nakon jedriličarke Tine Mihelić koja se u Rio de Janeiro uputila prošli tjedan, na Olimpijske igre krenuli su u ponedjeljak i veslači Damir Martin, te braća Valent i Martin Sinković, zajedno sa svojim trenerima Srećkom Šukom i Nikolom Bralićem. No, postoje problemi sa smještajem koji bi im mogli poremetiti planove završnih priprema..

Nakon što su na OI u Londonu osvojili srebro u četvercu na pariće, ovaj će se put Damir natjecati u samcu, a braća Sinković u dvojcu na pariće. Braća Sinković nisu izgubili utrku u dvojcu na pariće već dvije godine i prema svim prognoznama najveći su favoriti za zlatno olimpijsko odličje. Eliminacijske utrke su u objema disciplinama na rasporedu već 6. kolovoza, dan nakon svečanog otvaranja Igara.

Na putu za Rio su i prvi članovi Misije hrvatske olimpijske delegacije na čelu sa šefom Misije Damirom Šegotom, a njihov dolazak u novootvoreno Olimpijsko selo očekuje se noćas. Selo je otvoreno 24. srpnja te se useljavanjem prvih delegacija pokazalo da postoje određeni nedostaci. Australci su smještaj opisali nemogućim za stanovanje: zahodi ne funkcioniraju, podovi prljavi, hodnici previše mračni, cure cijevi...

'Radnici rade danonoćno kako bi uklonili sve nedostatke u apartmanima. To će nažalost trajati nekoliko dana. Sve one sportaše koje stignu u Selo a čiji smještaj neće biti završen, smjestit ćemo u odgovarajuće sobe u ostalim zgradama. Maksimalno ćemo se truditi ne ometati njihove pripreme za nastup na Igrama. Žao nam je zbog nastale situacije i zahvaljujemo nacionalnim olimpijskim odborima na razumijevanju' poručili su iz Organizacijskog odbora OI Rio.