KRAJ NOGOMETNE GODINE

Slovenci zbog snijega otkazali čak tri kola

04.12.2010 u 16:34

Bionic
Reading

Snijeg koji je zadnjih dana zameo veći dio Slovenije u nedjelju je popodne u većini krajeva prestao padati, ali je doveo do problema u svakodnevnom životu i prometu, pa i do otkazivanja zadnja tri kola državnog prvenstva u nogometu

Nogometni savez Slovenije objavio je da se zbog snijega i slabe prognoze idućih tjedana otkazuju zadnja tri kola nogometnog prve lige koje će se nastaviti 22. veljače iduće godine. Vremenskim neprilikama u prometu sa Slovenijom pojašnjeno je i otkazivanje dolaska u Ljubljanu Michelea Platinija koji je u subotu trebao uveličati proslavi obljetnice slovenskog nogomrtnog saveza, te se sastati s premijerom Borutom Pahorom.

Za razliku od nogometaša, snijegu su se razveselili upravitelji slovenskih skijaških centara na početku svoje sezone. No, nekima zbog teškog i mokrog novog snijega ili nedostatka potrebnih sredstava nije uspjelo osposobiti skijaške staze, pa će tako skijačište Kanin biti otvoreno tek u drugoj polovici prosinca.

Veći dio Slovenije u nedjelju je pokrivalo oko 30 centimetara snijega. Najviše ga je bilo U novom Mestu i Kočevju, oko pola metra, pod snijegom su središnji i istočni dijelčovi zemlje, dok na slovenskoj obali i priobalju teškoće u prometu izaziva jaka bura.

U visokogorju su zabilježeni veliki nanosi snijega, pa ga je na Kredarici u nedjelju izmjereno 310, a na Vogelu 175 centimetara.

Više regionalnih cesta je zatvorenih zbog pada srušenog drveća na kolovoz. Glavne ceste i autoceste redovno čiste i posipaju, no policija i prometne službe i za iduće dane upozoravaju vozače na opreznu vožnju i zimsku opremu bez koje mogu imati probleme.