MRTVA TRKA ZA PREDSJEDNIKA

I Štimac uz deset saveza predao kandidaturu

02.12.2010 u 19:22

Bionic
Reading

Nakon što je u utorak to napravio aktualni predsjednik HNS-a Vlatko Marković, u četvrtak poslijepodne traženu dokumentaciju predao je i Igor Štimac

Nakon što je prikupio podršku potrebnih sedam županijskih saveza, Igor Štimac predao je predsjedniku izborne komisije Stanku Hautzu svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Doduše, ne kako je najavljivao, u pet minuta do ponoći, već pred kraj radnog vremena HNS-a, kasno poslijepodne.

'Ako je sve kako je rekao gospodin Štimac, a nemamo razloga ne vjerovati, onda je kandidatura perfektna. Potvrđujem da sam zaprimio materijal. Želimo mu, kao i onom kandidatu, da radi za boljitak nogometa, da pobjednik bude razuman sportski radnik. Želim mu sreću kao i onom', rekao je Stanko Hautz.


Prema aktualnom stanju, jer Štimac ima podršku deset županijskih saveza, uključujući i dubrovačko-neretvanski, koji je među svoje ubrojio Vlatko Marković, o novom predsjedniku odlučivat će nijanse. Uz matični splitsko-dalmatinski savez, Štimac ima podršku istarskog, šibensko-kninskog, zadarskog, dubrovačko-neretvanskog, varaždinskog, ličko-senjskog, sisačko-moslavačkog, vukovarsko-srijemskog, te saveza zagrebačke županije.

Izbor za predsjednika HNS-a održat će se 17. prosinca.