BODOVI VRIJEDNI EUROPE

Napoli i Palermo igraju u sjeni štrajka

05.12.2010 u 11:01

Bionic
Reading

Utakmicu 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli i Palermo odigrat će u ponedjeljak. To je okršaj vrijedan Europe jer su oba kluba u gornjem dijelu ljestvice

Napoli i Palermo se prvog dana u tjednu bore za bodove u sjeni štrajka nogometaša Serie A koji nisu zadovoljni kolektivnim ugovorom te su najavili da neće za vikend igrati 16. kolo.

Oba kluba imaju vrlo dobru sezonu, ali situacija je sada bolja u Palermu koji je nanizao tri prvenstvena trijumfa, dok je Napoli u svojem zadnjem susretu upisao 'nulu'. Osim toga, kod domaćina je atmosferu narušila i informacija da je dio igrača tulumario nakon poraza prije nešto više od tjedan dana.

I jedna i druga momčad su se iskazale po efikasnosti jer su u tome segmentu u vrhu lige, ali isto tako se ne mogu pohvaliti pouzdanim obranama. Zato su golovi zajamčeni.

Što se tiče ozljeda, kod domaćina je mala bolnica jer nema Cannavara, Sose, Blasija, Dumitrua i Lucarellija, no tek nešto bolja je situacija u gostujućim redovima koji dolaze bez Carrozzierija, Melintea, Darmiana, Ciaramitara i Hernandeza.

Inače, Napulj nije sretan za Palermo koji je tu u 15 dolazaka samo jednom pobijedio (četiri remija).

Zadnji put nije bilo golova, teško da će se to ponoviti