ENGLEZI PLAČU

'Poniženi smo, nogomet se ne vraća kući'

02.12.2010 u 17:54

Bionic
Reading

U svakoj zemlji koja nije dobila domaćinstvo SP-a 2018. i 2022. tuga je velika, ali nigdje ne vlada takva žalost kao u Engleskoj, koja je bila uvjerena da će dobiti priliku ugostiti najbolje reprezentacije svijeta

Kad je Sepp Blatter pročitao: 'Rusija', neki Englezi su u prvi trenutak željeli vjerovati da se Fifin predsjednik zabunio, jer istina je bila gorka. U Engleskoj je zavladalo razočaranje, suze na licima i bijes.

Engleska ponuda je figurirala kao najbolja između zajedničkih kandidatura Španjolske i Portugala, Belgije i Nizozemske te Rusije. Ipak, nije završilo kako su željeli.

Svi britanski mediji izašli su s naslovima da je Engleska poražena od Rusije u glasovanju, ali prema posljednjim informacijama iz Züricha, kandidatura s Otoka nije prošla niti prvi krug. Sada im je to malo važno, a neki će za ovaj gubitak SP-a okriviti i engleske novinare koji su otkrili korupciju u redovima članova Fifinog izvršnog odbora.

'Čuli smo da smo ispali već u prvom krugu. Možemo samo čestitati Rusiji koja je imala fantastičnu kandidaturu. Teško je sve ovo progutati. Dečki koji su govorili u našoj kandidaturi bili su čudesni, nisu mogli biti bolji. Na kraju dan nije bio uspješan iako smo dali sve od sebe', rekao je bivši engleski napadač Alan Shearer, jedna od mnogih poznatih faca u glamuroznoj kampanji.

The Sun, Guardian, BBC i drugi pišu da se 'nogomet za osam godina ne vraća kući' i da su u 'Zürichu doživjeli poniženje'.

Ne treba ni sumnjati da će oštra britanska pera sljedećih dana biti usmjerena prema Fifi i njezinim članovima, jer smatraju da je engleska kandidatura bila bolja od svih. Ipak, 15 milijuna funti uloženih u kampanju očigledno nije bilo dovoljno da bi se veći dio Otoka veselio.