PROŠLA FINTA

Mourinho profitirao od prevare

30.11.2010 u 20:44

Bionic
Reading

Tijekom posljednjeg dvoboja Lige prvaka u Amsterdamu igrači Reala su namjerno dobili druge žute kartone kako bi kaznu odradili na nevažnoj utakmici protiv Auxerrea. Bilo je iritantno, ali i učinkovito, jer je tako odlučila Uefa

Jose Mourinho je, bez sumnje, 'naručio' isključujuće žute kartone Alonsa i Ramosa na isteku odlučenog dvoboja s Ajaxom i tako nogometnu pragmatičnost doveo do krajnosti.

Uefa je u tome prepoznala prekršaj, ali je kaznama poprilično blagoslovila metodu. Naime, Mourinho je kažnjen jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi i kaznom od 40.000 eura, a igrači su kažnjeni samo novčano.

Mourinho tako Real neće moći voditi protiv Auxerrea u dvoboju koji ne nosi nikakvu rezultatsku draž, a kazne (Alonso i Ramos po 20.000 eura, a 'kuriri' Casillas sa 10.000 i Dudek sa 5.000 eura) ovi igrači zarađuju doslovno na dnevnoj bazi.

Jedina istinski efikasna kazna bi bila produljenje suspenzije dvojice isključenih na dodatnu utakmicu, jer tako bi se obezvrijedio ovaj pokušaj zaobilaženja pravila. Ovako, Mourinhov štos je uspio.

Jedino što donekle može zabrinuti realovce je dodatak na Mourinhovu kaznu u kojem stoji da će, ukoliko se u iduće tri godine ponovi neki oblik njegovog neprimjerenog ponašanja, biti suspendiran na još jednu utakmicu. Za to su mogućnosti nevjerojatno velike.

Amsterdamska travestija