WENGER ODUŠEVLJEN

'Sumnjao sam može li se vratiti, ali Eduardo nije'

17.02.2009 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon što mu je Slaven Bilić pružio priliku u dvoboju s Rumunjskom, za isto se odlučio i njegov trener u Arsenalu Arsene Wenger. Eduardo mu je uzvratio na najbolji mogući način. Osim što je zabio dva gola, u 67 minuta na terenu pokazao je još puno toga što veseli i francuskog stručnjaka

Arsenalov trener Arsene Wenger u ponedjeljak navečer imao je puno razloga za zadovoljstvo. Njegova je momčad pomela Cardiff u FA kupu, a odličnom se igrom u prvu momčad vratio i Eduardo da Silva. Naravno, za sve koji znaju što je Eduardo u posljednjih godinu dana prošao, takav je rasplet najljepša priča, od Taylorovog starta, nakon kojeg su mnogi sumnjali hoće li Eduardo uopće moći i hodati, do blistavog povratka na nogometne travnjake. A na to je jako ponosan Arsene Wenger, koji mu je dozirao minutažu. 

'Kada ste ovako dugo izvan stroja zaslužujete ovakav povratak. Eduardo se morao nositi s puno toga, trebalo je puno napornog rada, puno strpljenja i svi su sretni što mu se to večeras i isplatilo. Svima moram naglasiti da ga u momčad nisam stavio zato da bih ga nagradio za rad i strpljenje, već zato što je na posljednjim treninzima bio odličan. I još nešto, moram priznati da je bilo određenih sumnji može li se vratiti. No, što je  još važnije, u njegovoj glavi takva sumnja nije postojala. Pokazao je nevjerojatnu mentalnu snagu i ponašao se kao da nema apsolutno nikakve dvojbe hoće li se vratiti ili neće. Dugo sam vremena u ovom poslu i viđao sam igrače koji se nisu vratili nakon takvih ozljeda, tako da je kod mene bilo nešto više skepse, ali kod njega nije.'

Za Wengera je Eduardov povratak jako važan jer sada će ipak imati više rješenja u napadu, budući da je Adebayor ozlijeđen.

'Puno je utakmica pred nama, Adebayor je još uvijek ozlijeđen i trebaju nam igrači Eduardove inteligencije i kvalitete u protivničkom šesnaestercu. Naravno, to ne znači da će igrati od prve minute u svakoj utakmici. Moramo biti oprezni s njim i još uvijek ću ga vaditi iz igre prije kraja utakmice. Dvije minute prije nego je izašao večeras osjetio je zatezanje u zadnjoj loži i nadam se da se ne radi o ozbiljnijoj ozljedi', otkrio je Wenger.