BOLJI SRPSKI EKONOMAC

U paklu Kragujevca drugi poraz Nacionala

27.11.2010 u 14:44

Bionic
Reading

Malonogometni klub Nacional doživio je i drugi poraz u Elitnoj rundi UEFA Futsal Cupa. U drugom nastupu hrvatskog prvaka je pobijedio domaćin Ekonomac. U prepunoj dvorani Jezro u uzavreloj atmosferi u kojoj je uoči dvoboja zasvirala pjesma 'Marš na Drinu' hrvatski predstavnik je odigrao dobru utakmicu te bio nadomak iznenađenju

Počelo je vatreno, a već u prvim minutama Korab Morina, Grcić i Nene propuštaju stopostotne prigode za vodstvo, jer je vratar Aksentijević, koji je briljirao na susretu, uspio obraniti sve udarce Nacionala. U 3. minuti domaći su poveli preko Rajića na asistenciju Kocića. Rani pogodak Ekonomca dao je krila domaćinu koji je nošen podrškom 5.500 gledatelja razletio po terenu. U posljednjij minuti prvog poluvremena Ekonomac je došao do vodstva od 2:0. Rajčević je sa 15 metara i slobodnog udarca pogodio mrežu Nacionala.

U nastavku Nacional kreće ofenzivnije i u 31. minuti Ugarković lobuje vratara Aksentijevića za smanjenje vodstva na 1:2. Nacional je u tim trenucima zagospodario terenom, a velike prigode za poravnanje imali su Capar, Grcić i Nene. Dvoboj u Kragujecu je prelomljen u 37. minuti kada Šestić gubi loptu, a De Souza sam pred Stojkićem povećava prednost domaćina na 3:1.

Nakon toga Nacional uvodi igrača-vratara i bez golmana pokušava doći do pogotka, međutim 25 sekundi prije kraja Marinković pogađa s gola na gol za konačnh 4:1.

'Odigrali smo dobru utakmicu, naši igrači ostavili su srce na terenu. Šteta, mišljenja sam da smo uz malo sreće mogli doći do povoljnijeg rezultat', rekao je trener Nacionala Mavrović.

U drugom dvoboju skupine A europski prvak Benfica je u dramatičnoj završnici pobijedila ukrajinski Taim Lvov 2:1. Odlučujući pogodak postigao je kapetan Pedro Costa tri sekunde prije kraja susreta.

EKONOMAC – NACIONAL: 4:1

Strijelci: 1:0 Rajić (3), 2:0 Rajković (19), 2:1 Ugarković (31), 3:1 Kocić (37), 4:1 Marinković (40).
Ekonomac: Aksentijević, Cvetanović, De Souza, Kocić, Rajić, Marinković, Bojović, Lazić, Rakić, Rajčević, Da Costa, Ranisavljević. Trener: Božović
Nacional: Stojkić, Capar, Grcić, Ko.Morina, Nene, Ugarković, Douglas, Šestić, Horvath, Ku. Morina, Banek, Humar. Trener: Mavrović

Raspored 28.11:
18.00 Nacional Zagreb - Time Lviv
20.30 Benfica - Ekonomac Kragujevac

Ekonomac i Benfica imaju po šest bodova, a Nacional i Time Lviv su još bez bodova.