SVIJET ODBROJAVA

Kako protiv Barce: Jose zna

26.11.2010 u 18:22

Bionic
Reading

Ako postoji čovjek koji može okončati Barcin niz od četiri uzastopne pobjede u El Clasicu onda je to Jose Mourinho, smatraju španjolski mediji

Special one je bio pomoćnik Barcinim trenerima Bobbyju Robsonu i Louisu van Gaalu u 90-tima, a dva je puta izbacio Barcelonu iz Lige prvaka, jednom kao trener Chelseaja i prošle sezone u polufinalu kao trener Intera. No, nikad nije pobijedio na Camp Nou.

'Znam kako igrati protiv Barcelone. Jedno je sigurno, nećete ih dobiti ako ćete pokušati igrati kao oni, jer u takvoj igri oni su najbolji na svijetu. Ne smijete im dozvoliti da lako dolaze u posjed lopte, a to znači da ih morate žestoko napadati već na njihovoj polovici terena, a kad osvojite loptu morate igrati dugačkim pasovima kako bi ste ih iznenadili. Barca teško igra protiv ekipa koje mogu nametnuti čvrsti zonski presing,' izjavio je Mourinho.

Sadašnji trener Mallorce Michael Laudrup, koji je u 90-tima igrao za oba kluba, smatra da je vrlo teško naći protuigru kojom bi se zaustavila Barca.

'Svi znaju kako igrati protiv Barce, ali jedna je stvar to nacrtati na papiru, ali nešto posve drugo je kad to morate izvesti na travnjaku,' kazao je Laudrup.

Najveći derbi na svijetu, tzv. El Clasico, na rasporedu je u ponedjeljak 29. studenoga na Camp Nou.