Nogomet BORBA ZA HNS

Štimac: Financirat ćemo ligu i smanjiti broj stranaca

  • Autor: D.K.
  • 26.11.2010 17:23:34
  • 26.11.2010 13:54:09

Igor Štimac u petak je u Zagrebu predstavio svoj program za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Od zanimljivijih točaka Štimac je najavio izgradnju stadiona u Vukovaru i Kninu, gdje bi igrale mlade reprezentacije, ali i potpuno financiranje prve nogometne lige

Izbori za prvog čovjeka Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) su pred vratima, a u petak je svoj program u Zagrebu novinarima i javnosti predstavio Igor Štimac pod radnim nazivom 'Budimo prvi! Uredimo svoju kuću'. U podužem izlaganju vizije HNS-a i njegovog rada kako on zamišlja, Štimac je naglasio nekoliko stvari.

Štimac se obrušio na nestalnost natjecanja u prvoj HNL naglasivši da se u 19 godina igranja čak 13 puta promijenio način igranja, što on smatra nedopustivim te u svom programu naglašava konstantnost natjecanja, a kao uzor za HNL vidi nizozemsku ligu.

Bivši hrvatski reprezentativac je naglasio i probleme s infrastrukturom, neodgovorno trošenje sredstava.
'Preko milijardu kuna utrošeno je u 12 godina, a mi nemamo ni svoj kamp', naglašava Štimac. Najavio je i decentralizaciju i transparentnost saveza i poboljšanje infrastrukture.

'Preuzet ćemo prvu i drugu ligu, a preuzeli bismo i financiranje troškova prve lige. Zatim ćemo amaterske momčadi opremiti sportskom opremom. Radit ćemo na smanjenju broja stranaca, ali ne zato što imamo nešto protiv njih, već zato da igraju samo kvalitetni stranici. Uvest ćemo salary cup po uzoru na NBA, a i ograničit ćemo broj igrača pod profi ugovorom', kaže Štimac.

Već je razgovarao s gradonačelnikom Varaždinskih Toplica gdje postoje svi preduvjeti za izgradnju kampa u kojem bi se pripremala A reprezentacija.

'Svoj program nudim kao put prema ozdravljenju, put prema poništavanju polarizacije i kršenja odredbi koje smo sami donijeli', tvrdi Štimac koji je najavio zanimljiv projekt. Naime, obećava izgradnju dva stadiona kapaciteta pet tisuća ljudi u Vukovaru i Kninu gdje bi igrale mlade reprezentacije:

'Sagradit ćemo stadiona u gradu-heroju i gradu hrvatskih kraljeva. Na stadionima u Vukovaru i Kninu igrat će mlada hrvatska reprezentacija.'

'Dosta je bilo primitivizma i neprimjerenih izjava i ponašanja. Ovo nije moja bitka, već vaša i naša', završio je Štimac.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku