RJEŠAVA SE KRIŽALJKA

Sjajan Modrićev gol, još samo jedan upitnik

24.11.2010 u 20:40

Bionic
Reading

Nakon petog kola Lige prvaka, otklonjene su gotovo sve dvojbe o prolasku u osminu finala u prve četiri skupine. Dalje idu Tottenham, Inter, Lyon, Schalke, Man. United, Valencia i Barcelona. Jedina dilema je hoće li uz Katalonce prema proljeću krenuti Rubin ili Kopenhagen

Skupina A:

Inter – Twente 1:0
Strijelac: Cambiasso 55
Apsolutna dominacija aktualnih europskih prvaka, koji je pobjedom osigurao osminu finala, rezultirala je vatrometom pred golom Twentea, no Nizozemci su odolijevali sve do 55. minute. Tada se slobodnjak Sneijdera odbio do pametno postavljenog Cambiassa koji mirno pogađa suprotni kut vratara Mihaylova. Argentinac obično najviše pretrči, a povremeno, eto, i zabije za pobjedu.

Tottenham – Werder 3:0
Strijelac: Kaboul 6, Modrić 45, Crouch 78

Redknapp je protiv oslabljenog Werdera na teren poslao Luku Modrića, a spursi su već nakon pet minuta došli u vodstvo. Lennon je ubacio, Kaboul zabio i Londonci su krenuli prema osiguranju proljetnog dijela natjecanja već večeras. Tottenham je dominirao tijekom čitavog prvog dijela, a vodstvo su povećali u 45. minuti kada je Modrić primio loptu, lažnjakom izbacio čuvara i zabio u bliži kut. Sjajan premijerni gol Luke u Ligi prvaka. U 54. Modrić je izborio penal, ali Baleu, koji je pet minuta ranije pogodio stativu, Wiese brani najstrožu kaznu. Točku na i nadmoćni Tottenham stavio je nakon grede Balea, pa sjajne akcije i asistencije Lennona za sigurnog egzekutora Croucha. 10 minuta prije kraja ušao je i Kranjčar.

Lukina majstorija u Londonu

Skupina B:

Hapoel – Benfica 3:0
Strijelac: Zahavi 24, 90, Douglas 74

Benfica je krenula nižući izgledne situacije, no hladan tuš dočekali su sredinom prvog dijela kada je Zahavi golom stvorio euforiju među navijačima koji očekuju prvu pobjedu svojih ljubimaca u skupini. Portugalci, kojima je bilo jasno da moraju izbjeći poraz ako se žele i dalje boriti za naslov prvaka, nastavili su svoju dominaciju, ali nisu uspjeli zabiti što su domaćini na isteku dvoboja iskoristili i golom Douglasa ih potpuno demoralizirali. Zahavi je u drugoj minuta nadoknade samo uljepšao predivnu večer Izraelaca.

Schalke – Lyon 3:0
Strijelci: Farfan 13, Huntelaar 20, 90

Rakitić je ostao na klupi, a Lovren odigrao 90 minuta u obrani Lyona. Domaćin je u vodstvo došao nakon akcije Raula koju nije uspio realizirati Huntelaar, ali je siguran iz 'otpatka' bio Jefferson Farfan. Sedam minuta kasnije, Nizozemac je prisebniji i Francuze gura prema drugom europskom porazu u nizu. Huntelaar je svoj drugi gol večeri zabio na isteku utakmice, ali obje momčadi s travnjaka odlaze sretne, jer su izborile plasman u drugi krug.
Skupina C:

Rangers – Man. United 0:1
Strijelac: Rooney 86 (p)

Unitedu je bod bio dovoljan za prolaz dalje i Fergusonovi igrači mirno su održavali nulu na Ibroxu. Dapače, imali su puno više pokušaja i blagu dominaciju i na kraju zasluženo uzeli puni plijen. Rooney je prvo pogodio stativu, a nakon prekršaja nad Fabiom s bijele točke je pogodio i jedini gol večeri u Škotskoj.

Valencia – Bursaspor 6:1
Strijelci: Mata 17 (11m), Soldado 21, 55, Aduriz 30, Joaquin 37 / Batalla 59

Turci su sjajno otvorili dvoboj, ali onda je kapetan gostiju Erdogan srušio Arduriza, a Juan Mata je s bijele točke bio neumoljiv. U još komfornije vodstvo 'šišmiši' su došli nedugo zatim kada je Soldado zabio četvrti gol u natjecanju. Asistrirao je Mata. Priča je išla svome kraju već nakon 30 minuta, Aduriz je postavio visokih 3:0 i, uz pomoć Uniteda, Valencia također nazdravlja prolasku u drugi krug. Do poluvremena je zabio i Joaquin. Soldado je u 55. postao prvi dvostruki strijelac večeri, a četiri minute kasnije i Bursa je zabila počasni gol, svoj prvi u natjecanju. 'Osveta' je došla u vidu gola Domingueza pri kraju utakmice za konačnih 6:1.

Skupina D:

Rubin – Kopenhagen 1:0
Panathinaikos – Barcelona 0:3
Strijelac: Pedro 27, 69, Messi 62

Katalonci su i u Ateni pokazali svu svoju nogometnu raskoš i u želji da večeras odu u drugi krug potpuno dominirali terenom. Nagrada im je došla u 27. minuti kada je Alves poslao loptu kroz gužvu, no ona je pronašla natrčalog Pedra koji ju šalje iza vratara Tzorvasa. Grci su odlijevali još dulje od pola sata igre, ali kakva bi to utakmica bila da ne zabije Leo Messi. Sedam minuta nakon Argentinca Pedro je zabio svoj drugi gol i zaokružio novu veliku večer Guardioline momčadi.