SURKIS GA SMEKŠAO

Lippi pred vratima ukrajinske reprezentacije

24.11.2010 u 16:35

Bionic
Reading

Prema pisanju talijanskog sportskog dnevnika Gazzetta dello Sport, na klupu ukrajinske nogometne reprezentacije uskoro bi mogao sjesti Talijan Marcello Lippi

Ako se dogovor i potvrdi, Marcello Lippi bi Ukrajince vodio do europskog prvenstva 2012, kojem su domaćini zajedno s Poljskom. Za taj bi posao Lippi dobio plaću od pet milijuna eura. Grigorij Surkis, najutjecajniji čovjek saveza, želi novog izbornika imati već početkom 2011. godine.

Iako je prije par dana i sâm Surkis odbacio takve spekulacije, talijanski sportski dnevnik ponovno je zavrtio priču, jer Lippi je u Surkisovoom društvu gledao utakmicu između Švicarske i Ukrajine. Čisto sumnjamo da ga je taj dvoboj baš toliko zanimao, da bi došao samo kao turist na nju.

Lippi je na prošlom svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi vodio Italiju, s kojom je ispao već u natjecanju po skupinama. Naravno, taj ga je rezultat natjerao na rastanak s 'azzurima'. Ukrajinu trenutačno vodi Jurij Kalitvincev, koji je bio pomoćnik bivšeg izbornika Mirona Markeviča, a koji je s tog mjesta otišao u kolovozu.