I POLOVANEC OSUMNJIČEN

Slovenci istražuju dvoboj Dinama i Kopra?

18.11.2010 u 17:54

Bionic
Reading

Slovenski mediji pišu da je tijekom dana policija upala u prostorije dvaju nogometnih klubova. Riječ je o Kopru i ljubljanskoj Olimpiji, a prvak je navodno pod sumnjom zbog dvoboja u Zagrebu početkom sezone

Podsjetimo, Dinamo je tada u Maksimiru slavio sa 5:1 i unatoč porazu od 3:0 u uzvratu prošao u treće pretkolo Lige prvaka. Kako je predsjednik tamošnjeg saveza Simič jučer naglo odstupio s dužnosti, mediji su prvo kontaktirali njegovog glavnog tajnika Aleša Zavrla.

'U savezu nismo bili obaviješteni o akciji, stoga ne mogu ni komentirati današnje događaje. Surađivat ćemo s policijom i pomoći im u istrazi koliko god budemo mogli,' kaže Zavrl.

Predsjednik Udruge klubova Brane Florjančič nije bio ništa konkretniji:

'Sve što znamo je da su pretrage obavljene, policija radi svoj posao a mi svoj. Previše puta su mediji optuživali pojedince, a da kasnije od tih priča nije bilo ništa, tako i sada možemo govoriti samo hipotetski. Ako se nešto dokaže, djelovat ćemo u skladu s pravilnikom.'

Ni policijski izvor nije želio komentirati dosadašnje rezultate istrage, ali slovenskim medijskim prostorom kolaju neslužbene informacije da su u Kopru pod sumnjom Amir Karič, Miran Pavlin i hrvatski igrač Kristijan Polovanec, a da je pod povećalom poraz u Maksimiru od 5:1 u kojemu su Slovenci poveli sa 1:0.