OSTAVKA

Slovenski nogometni savez bez predsjednika

18.11.2010 u 13:57

Bionic
Reading

Predsjednik Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Ivan Simič (51) podnio je ostavku na svoju dužnost. Iako nije naveo razloge svog odstupanja, razlog za ovakvu odluku najvjerojatnije je sukob s reprezentativcima zbog neisplaćenih premija za plasman na Svjetsko prvenstvo, te sa Sindikatom profesionalnih nogometaša (Spins)

Simič je na mjesto predsjednika NZS-a stigao u veljači 2009. godine, a zbog sukoba s igračima već je u ožujku ove godine ponudio ostavku koju Skupština NZS-a nije prihvatila.

Reprezentativci su ovlastili Spins da ih zastupa u pregovorima s NZS u vezi premija za SP na što je Simič, koji se nalazi u osobnom sukobu s predsjednikom Spinsa Dejanom Stefanovićem, odgovorio oduzimanjem već isplaćenih 230.000 eura dnevnica za SP. To je dovelo do medijskog prepucavanja između dviju strana koje je za konačnu posljedicu imalo ostavku predsjednika NZS-a.

Od samoga početka svoga mandata Simič je imao oporbu na čelu koje su bili članovi slovenske 'zlatne generacije' koji su i dalje bili na strani bivšeg predsjednika Rudija Zavrla.