ODGOVARAT ĆE

Uefa pokrenula istragu protiv Markovića

17.11.2010 u 21:25

Bionic
Reading

Engleski Sky Sports prenosi da će Uefina disciplinska komisija pokrenuti istragu protiv predsjednika HNS-a Vlatka Markovića zbog diskriminatornih izjava

Marković je pod istragom zbog kršenja članka 11 disciplinskog pravilnika u kojemu stoji da mora biti kažnjen dužnosnik koji 'povrijedi ljudsko dostojanstvo pojedincu ili grupi ljudi'. Disciplinska komisija će Markovićev slučaj, koji je pokrenut jer je rekao da osobe istospolne orijentacije neće igrati za reprezentaciju dok je on predsjednik, te ih nazvao bolesnima, razmotriti 25. studenoga, idućeg četvrtka.

Dotada se obruč oko 'prezidentea' i njegovog saveznika Zdravka Mamića, koji se slaže s primitivnim Markovićevim stavovima, steže i u Hrvatskoj. Oglasio se, kako prenosi večernjak, i pučki pravobranitelj Jurica Malčić.

'Iznuđena isprika nije dovoljna, zato pozivam nadležno ministarstvo, HOO i HNS da počnu raditi svoj posao i da se javno očituju o postupcima te o mjerama koje planiraju provesti kako bi se sankcionirala diskriminacija u sportu', kaže Malčić.

'Neka provedu nadzor u HNS-u i Dinamu jer ovakve homofobne izjave nogometnih čelnika dodatno potiču i huliganske ispade na tribinama', smatra pravobranitelj.

Vlatko Marković je nakon dvoboja s Maltom rekao kako je laž da mora odgovarati pred tijelima Uefe.