IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Mladi nogometaš Rijeke udario glavom o zid

15.11.2010 u 12:42

Bionic
Reading

Trebao je to biti klasičan prvenstveni susret mlađih pionira Lučkog radnika i druge postave Rijeke, no pretvorio se u nesreću u kojoj je 11-godišnji igrač Rijeke Patrik Franko završio u bolnici s teškim ozljedama

Prije dvije i pol godine preminuo je nogometaš Zadra Hrvoje Ćustić zbog teških ozljeda glave koje je zaradio u utakmici u Stanovima. Slična tragedija skoro se dogodila u utakmici mlađih pionira između Lučkog radnika i druge postave Rijeke na stadionu Rujevica.

Deset minuta prije kraja 11-godišnji igrač Rijeke Patrik Franko pokušao je spasiti loptu te je glavom udario u betonski zid. Nesretni je dječak potom hitno odvezen u bolnicu gdje mu je ustanovljen težak potres mozga. Samo pukom srećom nije došlo do onog najgoreg. To je još jedan dokaz, iako se radi o nižem rangu natjecanja, da se mora pod hitno popraviti stanje na hrvatskim stadionima.

'Htio je zaustaviti jednu loptu i malo se spotaknuo, nakon čega je glavom lupio u betonski zid. Čak je  na kraju dobro prošao, kakav je to bio udarac. Ostao je bez svijesti i noge su mu se trzale. Strašno je bilo za gledati, zavladala je prava panika na terenu. Sva sreća da je sudac Milorad Mihić bio priseban, odveo ga je sa strane i stavio ga u pravilan položaj da se ne bi ugušio', prenosi Novi List riječi trenera mlađih pionira Rijeke, Rade Ljepojevića.