DENISOV NASRĆE NA TRENERE

Zenit uzima psihića za 'pobješnjelog Igora'

12.11.2010 u 17:33

Bionic
Reading

Čini se da veznjak Zenita i ruske reprezentacije Igor Denisov u zadnje vrijeme ima problema sa samokontrolom i elementarnom pristojnošću: nasrće na trenere - i svoje, i protivničke

Njegov zadnji ispad nakon završetka derbija između moskovskog Spartaka i Zenita 27. listopada izazvao je masovne nerede na travnjaku stadiona Lužnjiki. Po završetku utakmice u kojoj je Spartak prekinuo niz od 24 Zenitove pobjede zaredom, Denisov je prvo napucao loptu prema protivničkom treneru, nekad slavnom ruskom napadaču Valeriju Karpinu. Zatim su krenuli jedan na drugog da se razjasne, što su najbliži akteri derbija spriječili, ali je kasnije među okupljenima izbila tučnjava.

U TV prilogu postaje Vesti stoji da je zbog Denisovljevih ispada Zenit odlučio zaposliti psihoterapeuta

Komitet za etiku ruskog nogometnog saveza suspendirao je Denisova na četiri utakmice, a Karpin je kažnjen s dvije utakmice zabrane vođenja svoje momčadi. Ponašanje dvaju zvijezda nije najbolji primjer za tribine, gdje proteklih godina huliganstvom prednjače fanati Spartaka i Zenita.

'Treba imati mozga u glavi, bez obzira na to u kakvom Zenitu ili reprezentaciji igraš', komentirao je Karpin ponašanje 15-godina mlađeg momka.

Svega mjesec i pol ranije (nekoliko dana prije prve euroligaške utakmice protiv Hajduka), Denisov je na otvorenom treningu pred novinarima nasrnuo na pomoćnog trenera Zenita Vladislava Radimova. Teži incident tada su spriječili suigrači.

Ruski mediji javljaju da je zbog tih, a možda i zbog nekih ranijih ispada, Zenit Denisovu angažirao psihoterapeuta.

Zbog incidenta s Karpinom, Denisov neće biti na raspolaganju Zenitu za tri preostale ovosezonske utakmice na kojima se očekuje da sanktpeterburška momčad potvrdi naslov prvaka Rusije. Drugoplasirani CSKA zaostaje šest bodova, ali Zenit je u zadnjem meču kod kuće poražen 1:3, upravo od CSKA.