POSRNULI VELIKANI

'Zebre' spremne za zahuktalu Romu

13.11.2010 u 08:37

Bionic
Reading

I Juventus i Roma pamte puno ljepše dane, ali uspjeh u njihovom ogledu u Torinu vratio bi optimizam u pobjedničke redove

Juventus se još nije posve oporavio od pljuske koju je itekako zaslužio aferom Moggigate, no torinski div uskoro bi mogao biti spreman za novo popunjavanje trofejnog salona. Iako je od zadnjeg poraza Juventusa prošlo više od 50 dana, u zadnjih deset utakmica upisao je čak šest remija, što ga drži izvan najbolja četiri sastava lige. Ali sasvim su blizu i tri boda na svom travnjaku protiv Rome i to bi ga uvrstilo u to društvo.

Osim standardizirane obrane na čelu s Buffonom, najveća snaga Juvea su Srbin Krasić i najbolji klupski strijelac Quagliarella te neuništivi kapetan Del Piero.

Roma uživa u sjajnoj seriji od pet pobjeda koja ih je i na domaćem i na europskom planu podigla na zadovoljavajuću razinu. Raspucao se Marco Boriello, a tu su i stari aduti u likovim Tottija, De Rossija i Vučinića. Roma nikako nije u podređenom položaju u odnosu na protivnike.

Ako bude u sastavu Juventusa, dijete Rome na posudbi iz Liverpoola Alberto Aquillani prvi će se puta naći nasuprot svoje matične momčadi.