REJA TRAŽI IZLAZ

Rimljani i Napolitanci za vrh Italije

14.11.2010 u 08:34

Bionic
Reading

Dvoboj će se odigrati u 'ručak terminu' u 12.30 sati, koliko iz sigurnosnih razloga, toliko i zbog dodatnog naglaska na mali derbi 12. kola Serije A

Zahuktali napolitanci putuju na noge ranjenom Laziju Edoarda Reje koji je nakon duljeg stolovanja na vrhu talijanske lige zbog dva uzastopna poraza žezlo morao predati Milanu.

Lazio je sjajnom serijom od šest pobjeda iskoristio činjenicu da ne igra u Europi i postavio se kao jedan od kandidata za naslov, ali bivši strateg Hajduka ipak nema dovoljno snažne individualce u kolektivu da bi pikirao na sam vrh. To su razotkrili Roma u gradskom derbiju i Cesena prije četiri dana koji su svladali Laziale i svrgnuli ga sa šampionske pozicije.

S druge strane, Napoli ima tri ligaške pobjede u nizu tijekom kojih nisu primili gol i na krilima sjajnog latino tandema Lavezzi – Cavani krče put prema prvom mjestu. Argentinac i Urugvajac potpisali su zadnjih pet golova i Napulj je ponovno euforičan. Čak je i Maradona upravi predložio da njegovu desetku, koja nije korištena od odlaska 'malog zelenog', izvade iz naftalina i stave je na leđa Lavezziju.

Ako netko pobijedi. dočekat će večer kao lider prvenstva. Tada na San Siru igraju Inter i Milan.