RAZLOG ZA UZBUNU?

Wesley Sneijder boluje od anemije

10.11.2010 u 19:23

Bionic
Reading

Nogometaš milanskog Intera i nizozemske reprezentacije Wesley Sneijder objavio je u srijedu da ima anemiju i da je to razlog zbog kojeg se onesvijestio u nedjeljnoj utakmici

Sneijder se onesvijestio u nedjelju na poluvremenu utakmice sa Bresciom, a dijagnoza mu je postavljena nakon što je u Nizozemskoj obavio liječničke pretrage.

Anemija je stanje koje je definirano smanjenim volumenom crvenih krvnih stanica (eritrocita) u cirkulaciji i/ili smanjenom količinom hemoglobina (proteina koji nosi kisik u crvenim krvnim stanicama). Kao posljedica toga je smanjena sposobnost krvi da prenosi kisik do tkiva. Hemoglobin mora biti prisutan da bi osigurao adekvatnu oksigenaciju svih tjelesnih tkiva i organa. Razlog zašto je Sneijder obolio od nje treba tražiti u napornom rasporedu Intera, ali i nizozemske reprezentacije.

'Pet minuta prije kraja prvog poluvremena počeo sam se tresti i osjetio sam bol u cijelom tijelu, a to mi se prije nikad nije dogodilo. Kad sam ušao u svlačionicu izgubio sam svijest', rekao je Sneijder, kojeg je trener Benitez nakon tog događaja ipak zamijenio te je od 46. minute u igru ušao Joel Obi.

'Liječnici su mi odmah provjerili krvni tlak i srce, a onda sam otišao u Nizozemsku da bih napravio daljnje pretrage. Zaključak tih testova je da imam anemiju i da mi je cijelo tijelo umorno i zbog toga mi je potreban odmor', objasnio je Sneijder, koji je zbog toga dobio i poštedu te u sijedu neće igrati protiv Leccea. No surovi profesionalizam na terene bi ga mogao natjerati već u nedjelju za gradski derbi s Milanom.