DEČKI RAZBIJAJU!

Dudu i Petrić strijelci u pobjedama Šahtara i HSV-a

06.11.2010 u 19:11

Bionic
Reading

Eduardo da Silva i Mladen Petrić pogocima su trasirali put svojim momčadima do pobjeda u ukrajinskom i njemačkom prvenstvu. Golgeterska forma obojice napadača hrvatske reprezentacije svakako će razveseliti izbornika Slavena Bilića

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo Alves da Silva bio je strijelac za Šahtar iz Donjecka koji je u 16. kolu ukrajinskog prvenstva kao gost svladao Krivbas sa 2:0 (1:0). Eduardo je postigao prvi pogodak na utakmici u 45. minuti dvoboja. Darijo Srna nije igrao za Šahtar zbog crvenog kartona koji je dobio u prošlom kolu. Šahtar trenutačno vodi na ljestvici s osam bodova i utakmicom više od drugog Dinama iz Kijeva.

Mladen Petrić bio je strijelac pobjedničkog pogotka za Hamburger SV koji je u 11. kolu njemačkog nogometnog prvenstva kao domaćin svladao Hoffenheim sa 2:1 (1:1). Petrić je postigao pogodak za konačnih 2:1 u 83. minuti kada je glavom sa šest metara pogodio mrežu nakon ubacivanja Ze Roberta, a na terenu je proveo svih 90 minuta. Josip Šimunić nije nastupio za Hoffenheim. Poveli su gosti golom Salihovića (6-11m), a izjednačio je Westermann (45).