ZADOVOLJSTVO U DINAMU

Kelava: Još nismo mangupi kakve Vaha traži

05.11.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Dinamo se iz Belgije vratio s pobjedom i s ta tri boda još uvijek ostaje u igri za plasman u sljedeći krug euroligaškog natjecanja. Nakon pobjede raspoloženje u Maksimiru je odlično

Pogocima Sammira i Bišćana Dinamo je na gostovanju kod Club Bruggea upisao pobjedu i stigao na vrh skupine D Europske lige. Za ostvarenje sna, a to je ostanak u europskom natjecanju i na proljeće, Dinamu se trebaju posložiti još neki rezultati.

'Grupa je neizvjesna, a čak nam ni deset bodova ne garantira da ćemo je proći. Napravit ćemo sve da već na El Madrigalu osiguramo prolazak dalje. Pobjeda kod Villarreala bila bi jamstvo prolaska skupine', rekao je u petak, nakon prospavane noći, Dinamov vratar Ivan Kelava.

Za razliku od prijašnjih nastupa, Dinamo ove sezone napokon djeluje sigurno, pun samopouzdanja.

'Što se mene tiče, sada je velika razlika. Prijašnjih godina bio sam prezelen. Mislim da mi je posudba Lokomotivi puno pomogla. Naravno, i dečki iz obrane od velike su pomoći', zaključio je Kelava te se osvrnuo na suigrača iz reprezentacije U-21 i napadača belgijske momčadi Ivana Perišića.


'Nije mu pomogla ni nova frizura, koja mu je trebala povećati aerodinamiku', našalio se Kelava. Halilhodžićev pomoćnik Marijo Tot osvrnuo se na jedan detalj vezan uz Perišića.

'Perišić je u jednom trenutku ispucao loptu izvan terena, kako bi se našem igraču pružila pomoć, a cijeli mu je stadion fućkao. Ispao je fair-play, skidamo mu kapu.'

Dinamov šef za odnose s javnošću Tomislav Maričinko je dodao: 'Čekamo ga u Dinamu.'

Uz Bišćana i kompletnu Dinamovu obranu, jedan od junaka pobjede u Belgiji bio je i Sammir. Isti onaj koji je u Zagrebu prije dva tjedna promašio dva zicera, od čega jedan jedanaesterac.

'Nisam bio pod pritiskom. Trener mi je rekao da se opustim. Bio sam siguran da neću promašiti, golman jednostavno nije mogao ništa. Pa ne mogu promašiti tri takve prilike zaredom', bio je zadovoljan Dinamov Brazilac. Dodao je da je ovo najbolja utakmica u kojoj su u veznoj liniji surađivali on i Milan Badelj.

Osvrnuo se Sammir na novo Dinamovo lice, to jest na igre koje i u europskim natjecanjima djeluju ozbiljno. Dinamo uspijeva rijetke prilike pretvoriti u pogotke.

'To je stvar trenera. On nas drži na okupu, osjećamo se kao klapa. Ginemo jedan za drugog', rekao je Sammir.

'Usadio nam je pobjednički duh. Istina, još nismo mangupi kakve bi on želio, ali uskoro bismo mogli postati', dodao je Kelava.

Šime Vrsaljko, koji je nakon jednog skoka krivo stao, izvrnuo je skočni zglob te je upitno kada će biti treneru Halilhodžiću na raspolaganju. Do subote sigurno neće, jer trener je otputovao u Francusku gdje će biti stručni komentator na jednoj TV postaji derbija između PSG-a i Marseillea, a do njegova povratka momčad će trenirati njegov pomoćnik Marijo Tot.

Dinamo će za sljedeću prvenstvenu utakmicu, protiv Zadra u nedjelju u 16 sati, gledateljima omogućiti besplatan ulaz na tribine. Među njima mogao bi biti i sedmogodišnjak iz Pazina Tibor Matić, veliki Dinamov navijač koji se u petak pojavio na treningu kako bi upoznao igrače. Tibor je gluhonijem, a u razredu ga svi toliko vole da su zbog njega svladali njegov način komuniciranja.