A KAKO JE POČELO...

Vučević: Hajduk se nije osramotio

05.11.2010 u 08:29

Bionic
Reading

Privremeni trener Hajduka Goran Vučević je nakon utakmice Europske lige u kojoj je na Poljudu Zenit pobijedio njegovu momčad rezultatom 3:2, izjavio kako se Hajduk nije osramotio, a strateg gostujuće momčadi Luciano Spalletti je rekao kako je zadovoljan igrom svojih nogometaša

Odmah nakon utakmice Goran Vučević je ponudio svoj pogled na utakmicu. Iako je slutilo na rezultatsku katastrofu na kraju je to ispao 'pristojan poraz'.

'Mislim da se u utakmici protiv Zenita nismo osramotili, ali velika je razlika u kvaliteti u korist ruske momčadi koja ima veliku lepezu kvalitetnih igrača, a Hajduk je mlada i neiskusna momčad i nije se u stanju nositi s takvim ekipama kao što je Zenit', rekao je Vučević te dodao:

'Hajduk je lošiji od Zenita te smo bili prinuđeni igrati defanzivno i pokušati iz kontranapada stvoriti šanse. ali posebice u prvom poluvremenu to nismo uspijevali.'

Po Vučevićevoj ocjeni Hajdukova igra iz drugog poluvremena, kada je dao dva pogotka, ohrabrujuća je.

Odgovarajući na novinarski upit ima li Hajduk šansi plasirati se u proljetni dio Europske lige, Vučević je rekao kako se treba nadati, ali da su 'realne mogućnosti nešto drugo'.

'Hajduk je napravio veliku stvar ulaskom u Europsku ligu', dodao je Vučević.

Trener Zenita Spalletti je izjavio kako je njegova momčad 'vladala igrom korektno i kvalitetno' te da je zadovoljan.

Spalletti je također rekao da mu nije predstavljalo problem što je publika bučno navijala za Hajduk tijekom cijele utakmice te da to nije stvaralo pritisak na njegovu momčad.

'Navijanje publike za Hajduk nije utjecalo na igru Zenita jer je moja momčad bila staložena', objasnio je Spalletti.

Spalletti nije isključio mogućnost da se Hajduk plasira u proljetni dio Europske lige, a treba spomenuti kako je talijanski stručnjak protiv Hajduka izostavio pet standardnih nogometaša Zenita rekavši ranije da ih ostavio u Rusiji radi odmora za nastavak ruskog prvenstva i Europske lige.

Hajduk - Zenit 2:3