ARSENAL ZAGLAVIO U ŠAHTU

Darijo Srna: Da sad vidim kako nas hvalite!

04.11.2010 u 07:59

Bionic
Reading

Kapetan Šahtara Darijo Srna u srijedu je ispisao još jednu blistavu epizodu Šahtarove povijesti. Inicirao je pobjednički pogodak Eduarda sjajnim centaršutom nakon izborene lopte kod desnog kornera. Hrvat brazilskog podrijetla reagirao je čuvenom neumoljivom hladnokrvnošću i opravdao uvrštavanje u prvu postavu. U Donjecku likuju

'Nakon 1:5 u Londonu dobili smo ogromnu porciju kritika. Sada hoću čitati kako nas hvalite', kazao je Srna odagnavši priče kako je Šahtar već osigurao toliko željeni drugi krug Lige prvaka: 'Još su dvije utakmice pred nama. I u Beogradu ćemo ići na pobjedu.'

Srna se za trijumf zahvalio i Šahtarovim navijačima ispričavši kako su mu u protekla dva tjedna prilazili na ulici, bodrili ga i uvjeravali da se Šahtar može revanširati jednoj od najboljih momčadi Europe.

Trener Arsenala, Arsene Wenger, priznao je zasluženu pobjedu Šahtara. Kao glavni problem svojoj, silom prilika ekstremno pomlađenoj momčadi, detektirao je nedostatak koncentracije koji je doveo do pogrešaka obrane.

Kada je Arsenal prije dva tjedna u Londonu smlavio Šahtar, Wengeru je vjerojatno bilo nešto lakše izraziti zadovoljstvo utješnim pogotkom svoje bivše uzdanice, a sada suparnika na terenu, Eduarda. Novinare je zanimalo je li mu i sada drago, kada mu je Eduardov gol izbio iz džepa tri boda i produljio neizvjesnost u grupi H?

'Teško je nakon ovakve utakmice biti zadovoljan. No Eduarda je lijepo vidjeti u vrhunskom izdanju, nedvojbeno je odigrao vrlo dobru utakmicu', kazao je slavni trener.

Nakon četiri utakmice, Arsenal i Šahtar imaju po devet bodova. Za leđa im puše portugalski SC Braga sa šest, a beogradski je Partizan na začelju, još uvijek bez ijednog boda.