ZDRAVKO ZAVAPIO

Mamić: Nema prodaje! Osim ako...

03.11.2010 u 12:00

Bionic
Reading

Prije odlaska Dinama u Belgiju pred novinare je u zagrebačkoj zračnoj luci stao alfa i omega 'modrih' Zdravko Mamić i pojadao se da cijela nogometna Europa želi Vrsaljka te da Dinamu treba pomoć kako ne bi prodavao igrače

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić u posljednje vrijeme se maknuo od medija. Ipak, odvojio je nešto vremena za novinare na Plesu pred odlazak Dinama u Brugge. Maminjo se nada da će se iz Belgije vratiti veseli, ali isto tako je upozorio – bez sponzora neće moći zadržati igrače u Maksimiru.

'Kao rijetko kada pod Halilhodžićem izgledamo kao prava ozbiljna europska momčad i tu vidim nadu za Dinamo', kazao je Mamić. Najintrigantnije su zazvučale njegove riječi kad je u pitanju poslovanje kluba, odnnosno odlasci igrača.

'Manchester United i Manchester City, Tottenham, Everton i Arsenal, svi oni žele Vrsaljka, da ne govorim o drugim klubovima kao što su Schalke, Sampdoria, Marseille... Ne želimo pustiti nikoga, ali za takvo nešto nam je potrebna pomoć. Mi smo se sveli da živimo isključivo od prodaje igrača, jer nemamo sponzora, a nijedan klub od Nove godine neće imati nijednog sponzora. Mi ne živimo od prodaje ulaznica ili suvenira.

Ali ja barem nisam kokošar. Prodam igrača za velik novac i od toga Dinamo živi. Obećao sam treneru da nećemo prodavati igrače, ali ne znam kako ćemo izvršiti to obećanje. No nije me strah. Sve ćemo učiniti da nikog ne prodamo na zimu, ali niti u ljetnom prijelaznom roku te da se pojačamo s još dva-tri igrača jer naš cilj je – Liga prvaka. Ili ćemo to sljedeće dvije godine napraviti s Halilhodžićem ili nikad više to nećemo ostvariti', kazao je Mamić novinarima.