MAXtv PREPORUKA

Nade 'parnog valjka' i 'redsa' u bolje sutra

31.10.2010 u 22:24

Bionic
Reading

Dosad Partizan ne brodi dobro Ligom prvaka, dok Liverpool muku muči i u Premiershipu i u Europskoj ligi. Arena Sport 2 ovog nam tjedna osigurava prijenose iz Beograda i s Anfielda

Četvrtim kolom Lige prvaka i Europske ligekreće odlučujuća faza borbe za nogometno proljeće u Europi. No na Areni sport 2 pretplatnici MAXtv-a imat će priliku uživati u puno više od nogometnih zbivanja. Košarkaška NLB liga se dobro zahuktala, hokejaši diljem globusa preuzeli su primat u dvoranama, a i ljubitelji američkog nogometa svakako će doći na svoje.

3. studenoga, nogomet u 20.35 sati
Partizan - Braga

Partizan lovi posljednji vlak za ostanak u Europi. Prva dva mjesta u skupini su rezervirana za Arsenal i Šahtar pa su ova dva kluba osuđena na borbu za treću poziciju koja vodi u Europsku ligu. U prvom dvoboju slavili su Portugalci 2:0, ali sada je na strani 'crno-belih' prednost domaćeg terena, što nije zanemarivo. Srpski prvak si je raspoloženje i atmosferu u svlačionici podigao trijumfom u 'večitom derbiju' protiv Crvene zvezde. No brojke ne idu u korist Partizana koji je u zadnja tri susreta na svojem stadionu protiv portugalskih predstavnika ostao bez trijumfa (tri remija). Isto tako, srpski klub je, otkada je Lige prvaka, još uvijek bez pobjede u skupinama ovog natjecanja (devet utakmica).

4. studenoga, nogomet u 20.35 sati
Liverpool - Napoli

Maradona s jedne i Rush, Toschack, Dalglish i društvo s druge strane, učinili su osamdesete nezaboravnima svojim navijačima, ali danas su oba sastava daleko od borbe za trofeje. Pred njima je borba u Europskoj ligi, i to njezinoj najčudnijoj skupini u kojoj je pet od šest utakmica završilo remijem.

Iako je Liverpool trenutačno u 'nokdaunu', a utvrda zvana Anfield rijetko je izgledala ranjivije, ipak su 'redsi' prvi favoriti skupine. U prvom kolu su s lakih 3:0 svladali Steauu i novi uspjeh sasvim bi ih približio proljetnom dijelu natjecanja. Imena poput Gerrarda, Torresa, Colea ili Johnsona jaki su aduti domaćih, ali i Talijani imaju razloga za optimizam. Omamljenom Liverpoolu najveće opasnosti predstavljat će Urugvajac Cavani i Slovak Hamšik, a poseban motiv gostima bit će i dvoboj u Napulju otprije dva tjedna, kada im nije priznat, čini se, regularan pogodak za pobjedu.

5. studenoga, košarka u 21.10 sati
Široki - Cedevita

Košarkaši Širokog u sklopu šestog kola NLB lige u svojoj dvorani Pecara dočekuju Cedevitu koja je ove sezone pokazala da želi igrati glavnu ulogu u ligi. Cedevita u svojoj drugoj sezoni u NLB ligi je narasla u respektabilnog protivnika koji, uz malo sreće, već sada može konkurirati za samu završnicu. Trener Aleksandar Petrović u posljednji je tren u Podsused doveo Trenta Plaisteda koji je prošlu sezonu nosio dres Zadra i prikazao se u izvrsnom svjetlu. Za razliku od Cedevite, domaćini iz Širokog Brijega nisu baš dobro ušli u NLB ligu, no možda baš oni uspiju 'popiti' Cedevitu.