MAXtv PREPORUKA

Hoće li Europska liga zasjeniti Ligu prvaka?

31.10.2010 u 22:24

Bionic
Reading

Ima li Šahtar, sa Srnom i Eduardom u glavnim ulogama, snage uzvratiti Arsenalu za nedavni poraz od 1:5 na Emiratesu i može li prosječnog ljubitelja nogometa ovog trenutka više zainteresirati Europska liga Uefe u odnosu na vrhunski nogomet koji nudi Liga prvaka?

Južnoamerički nogomet, najbolje momčadi Starog kontinenta, baseball i niz drugih sportskih događaja gledatelji Arene Sport 1 moći će uživo pratiti do kraja aktualnog tjedna na svojim TV prijemnicima. Jasno, domaće ljubitelje nogometa, osim Lige prvaka, najviše će zanimati susreti Europske lige, konkretno momčadi koje se s Dinamom i Hajdukom bore za europsko proljeće.

3. studenoga, nogomet u 1.15 sati
Newell's Old Boys – Quito

Četvrtfinale Copa Sudamericana donijelo je argentinsko-ekvadorski okršaj. Na prvi pogled Newell's Old Boysi su favoriti protiv Quita, posebice u prvoj utakmici koja je na rasporedu na stadionu Marcela Bielse. Ne treba ni sumnjati u pravu južnoameričku atmosferu i ispunjene tribine. Domaćin je najavio juriš od prve minute kako bi odmah slomio goste, a za tako nešto najveće zvijezde domaćina (Rodriguez, Vangioni, Formica) moraju imati svoj dan, što u prvenstvu nije bio prečesto slučaj. Kod Ekvadoraca je najveći problem što nemaju široki kadar, a u svojoj ligi se bore za naslov pa treba pametno raspodijeliti snage na više fronti.

3. studenoga, nogomet u 20.35 sati
Šahtar - Arsenal

Prije dva tjedna Arsenal se u Londonu poigrao sa Šahtarom u Londonu i razbio ih rezultatom 5:1. Slijedi uzvrat u Ukrajini. Topnici melju europsku konkurenciju, u prvom krugu protivnicima nisu ostavili ni bod niti nadu. Gol razlika 14:2 govori dovoljno. Wengerov sastav prošao bi u drugi krug i da Sunce počne izlaziti na zapadu i ta činjenica jedan je od najvećih potencijalnih aduta Srne, Eduarda i navijača Šahtara. Sasvim je izvjesno da će Francuz odmarati neke igrače za nedjelju i ogled s Newcastleom koji je Arsenalu ipak najvažniji dvoboj tjedna.

Eduardo je zabio u Londonu, Srna je slomio Partizan u prvom kolu i Ukrajinci sa snažnim hrvatskim štihom imaju velike nade uoči ovog susreta. U ovoj sezoni doma nisu gostima ostavili ni mrvice, imaju čistih 11 pobjeda uz gol razliku 31:2. S druge strane, Arsenal na tri gostovanja u Ukrajini još nije ostvario pobjedu. Sva tri puta igrali su s kijevskim Dinamom i upisali su tek jedan remi. Jasno je da će Šahtar za pobjedu, koja bi ih sasvim približila drugom krugu, morati odigrati na vrhunskom nivou, ali Arsenal, u koliko god dobroj formi bio, u Donjecku nije favorit.

4. studenoga, nogomet u 18.50 i 20.55 sati
PAOK - Villarreal i AEK - Anderlecht

Dva grčka predstavnika u Europskoj ligi, ujedno jedni od najvećih konkrenata hrvatskih klubova koji se bore za osvajanje jednog od prva dva mjesta u svojim skupinama Europske lige, igraju na svojim travnjacima protiv renomiranih suparnika. Villarreal je svakako favorit protiv PAOK-a, bez obzira na ludnicu na tribinama ili formu domaćina, a pobjeda Španjolaca svakako bi išla na ruku Dinamu. Ionako se vjeruje kako 'žuta podmornica', unatoč onom startnom porazu na Maksimiru, ne može promašiti europsko proljeće, pa bi 'modrima' jako odgovaralo da PAOK konačno na svom terenu izgubi bodove.

Kad je u pitanju Hajduk i njegovi suparnici u skupini G tad je gotovo nemoguće kazati je li bolje da AEK bodije ili izgubi od Anderlechta. U toj je skupini sve komplicirano i osim Zenita koji je već gotovo siguran za prolazak skupine, preostala tri kluba borit će se samo jedno mjesto koje nudi proljeće u Europi. Stoga bi za 'bijele' iz Splita možda bilo najbolje da Grci i Belgijci svoj međusobni sraz odigraju bez pobjednika.