LOV NA CRNI BISER

Lukaku nakon Hajduka ide u Chelsea?

28.10.2010 u 17:56

Bionic
Reading

Mladi napadač Anderlechta Romelu Lukaku već je dvije godine u bilježnicama svih eminentnijih svjetskih skauta i čini se da je njegov rastanak s Anderlechtom izuzetno blizu

Lani je, kao 16-godišnjak, crnoputi Lukaku zablistao upravo u Maksimiru kada je ušao s klupe, uzeo loptu, otresao Vrdoljaka i nakon dugog sprinta dodao za pobjedu Belgijanaca nad Dinamom. Nitko nije vjerovao da tako snažan igrač još zakonski ne smije popiti ni pivo, ali rođeni je Belgijanac, pa su sumnje brzo iščezle.

Velikani su stali u red, ali Anderlecht ima strpljivu upravu. Chelsea prije svih, pa i madridski Real, stavljeni su na čekanje, ali nedavno je u nogometnim klubovima procurila vijest da je gazda Anderlechta odbio 20 milijuna eura tešku ponudu. Pročulo se da je udavača s košaricom bila Tottenham i to je bilo zvono za uzbunu.

Jasno je da se obruč oko najtalentiranijeg napadača Europe opasno steže i Chelsea je spreman na akciju. Mourinho je krajnje zainteresiran, ali u ovom slučaju nema pretjerane šanse. Chelsea u rukavu ima prejak adut – Lukakuovog idola Didiera Drogbu.

Ovoga ljeta Lukaku je na maturalcu u Londonu obišao i Stamfod Bridge, slikao se u dresu Chelseaja, javno zažalio što nije upoznao Drogbu i dodao:

'Ako bih ikada zaplakao, to bi bilo u trenutku kada bih potpisivao ugovor ovdje.'

Drogba je čuo za priču i nedavno preko Vincentea Kompanyja nabavio mladićev broj:

'Nazvao sam ga i rekao da se veselim našoj suradnji, on samo treba doći u Chelsea.'

Možemo samo zamisliti kako se mlada zvijezda osjećala, jedini preostali faktor u cijeloj priči je visina ponude koju će Abramovič poslati u Bruxelles. Rus nije štedljiv tip, stoga je lako moguće da Lukaku već ove zime promijeni sredinu. U tom slučaju zadnji europski nastup za matični klub imao bi protiv Hajduka 16. prosinca na svom terenu.