ZANIMLJIVO U PALAČI

Čileanski rudari poraženi kod predsjednika

26.10.2010 u 16:35

Bionic
Reading

Čileanski rudari izgubili su prijateljsku nogometnu utakmicu protiv predsjednika i spasilaca, ali to i nije toliko važno jer su prije dva tjedna izašli kao pobjednici iz najvažnijeg ogleda u svojem životu

Cijeli svijet je pratio sudbinu rudara koji su bili zatrpani pod zemljom. Nakon 69 dana, sva 33 nesretnika su spašena, što je izazvalo veliko oduševljenje ne samo u Čileu, nego i u drugim zemljama.

Sada su rudari bili u predsjedničkoj palači gdje ih je primio predsjednik Sebastian Pinera. Uz ceremoniju, rudari su odigrali i utakmicu protiv onih koji su ih spašavali, a njih je predvodio prvi čovjek Čilea.

Sva 33 rudara su zaigrala, a na početku susreta koji je trajao 40-ak minuta nije se vidjelo da su prošli pravi užas. Čak su poveli sa 2:0, i to zahvaljujući rudaru Franku Lobosu koji je u prošlosti bio čileanski reprezentativac. No, na kraju su predsjednik i njegova momčad preokrenuli na 3:2.

Na kraju susreta Pinera se i našalio sa svojim sunarodnjacima.

'Prije utakmice dogovorio sam okladu s kapetanom suparničke momčadi Lobosom. Pobjednici odlaze u predsjedničku plaču, a poraženi u rudnik. Tada ćemo ih opet spasiti', rekao je Pinera.