Rijeka - BiH 3:2

Ćiro se (opet) osramotio na Kantridi

11.02.2009 u 21:02

Bionic
Reading

Reprezentacija BiH gostovala je u srijedu na Kantridi i makar je dva puta vodila, na kraju je Rijeka slavila 3:2. Sarajevski mediji uglas izvještavaju da je Ćiro Blažević sa svojim legijama ne samo izviždan u Hrvatskoj, nego i poražen i nadigran

Ćiro Blažević u svom je stilu najavljivao spektakl na Kantridi, bojnim pokličima palio je javnost i nogometaše BiH te susret s Rijekom proglasio najvažnijim dijelom priprema pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Navijači reprezentacije BiH stigli su na Kantridu, mediji iz susjedne države također su nasjeli na Ćirin optimizam, a na kraju, nakon utakmice, svi su prilično pokislo ispratili poraženu BiH nazad u Sarajevo.

BiH je bolje ušla u susret. Već u 5. minuti Muslimović je zabio za 1:0, nedugo potom i Ibričić je bio nadomak povećanja vodstva, no Fernadez je s crte počistio loptu, a onda je pola sata kasnije netko od gostujućih stopera srušio Novakovića u svom kaznenom prostoru, a Anas Sharbini poravnao je na 1:1 s bijele točke.

Ćirini puleni do kraja prvoga dijela ipak su stigli do novog vodstva, i to nakon još jednog dosuđenog jedanaesterca koji je u 2:1 pretvorio Mislimović.

U drugom poluvremenu vidjeli smo preokret. Rijeka je prvo izjednačila, iz trećeg uzastopno dosuđenog penala, drugog za domaću momčad, a zatim je Ahmad Sharbini u 62. minuti iskoristio jedno dobro nabacivanje pred gol reprezentacije BiH i zabio za konačnih 3:2.

Na kraju utakmice povici pristaša BiH više nisu bili pozitivni, od 'Ćiro, majstore' pretvorili su se u onaj poznati povik 'Ćiro, pederu', a sarajevski mediji poraz su prokomentirali kao vrlo upozoravajući, ali i logičan nakon novih previranja i svađa u tamošnjem nogometnom savezu. Kako bilo, nakon poraza u Rijeci, pogotovo nakon slabe igre, Ćiru Blaževića očekuju teški dani u Sarajevu. A kvalifikacijska utakmica protiv Belgije vrlo je blizu…

 

RIJEKA - BiH 3:2 (1:2)
Strijelci: 0:1 Muslimović (5), 1:1 An. Sharbini (34-11m), 1:2 Mislimović (45-11m), 2:2 An. Sharbini (54-11m), 3:2 Ah. Sharbini (62)

Rijeka: Radman, Čejvanović (46' Miladin), Cerić (66' Čagalj), Budicin (46' Turkalj), Dabac, Štrok (73' Tadejević), Kreilach (46' Pamić), Fernadez, Novaković (66' Matko), An.Sharbini, Ah.Sharbini
BiH: Nurković, Mirvić (46' Radeljić), Spahić, Mravac, Berberović, Muratović, Misimović, Ibričić, Vladavić, Džeko, Muslimović (73' Zec)