ENGLEZ GLAVNA TEMA

Rooneyju prijete smrću, a Australci se šale

22.10.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Uvijek na šalu spremni Australci iz prvoligaša Perth Glorya objavili su novinarima potpisivanje ugovora s Wayneom Rooneyem, a potom se na konferenciji pojavio jedan od igrača s vjernom Rooneyevom maskom na licu

I dok Rooneyju prijete navijači Manchester Uniteda sa smrću ukoliko ode u gradskog rivala City, u Australiji se šale na račun mogućeg transfera engleskog napadača s Old Trafforda.

'Uspjeli smo dovesti Waynea Rooneya, a to nas je koštalo samo 45 milijardi dolara', kazao je trener Pertha Ian Ferguson, dok su nogometaši australskog kluba klicali 'Wayne, Wayne'.

Vijest da Rooney napušta Manchester United bila je udarna na svim australskim medijima, a u Perth Gloryu su se odlučili našaliti s novinarima.

Tako je priču da će Rooney doći u Australiju prvi 'prodao' bivši igrač Liverpoola Robbie Fowler, koji igra u Perthu.

'Rooney se raspitivao za dolazak u Perth. Rekao sam mu koliko su grad i zemlja lijepi, a on je kazao da dolazi sljedećim zrakoplovom', kazao je Fowler novinarima, koji su potom nasjeli i na izvanrednu konferenciju za novinare na kojem će biti predstavljeno veliko pojačanje Glorya.

'Iznenađen sam koliko se novinara pojavilo. Neki su poslije bili vrlo ljuti, a ja tvrdim da je svaki publicitet dobar za klub. Ne znam kako su ti ljudi umislili da Perth može dovesti nekoga koga žele Real Madrid, Barcelona, Chelsea ili Manchester City', ustvrdio je trener Ian Ferguson.