MIRNO JUTRO

Priznali: I policija u strahu od ruskih huligana

21.10.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Nekoliko ozlijeđenih, mahom s razbijenim glavama, još tijekom noći pušteno je iz bolnice. Na sjeveru Rusije okupilo se pet stotina Hajdukovih navijača

Nekoliko Torcidaša, koji su u sinoćnjem obračunu s navijačima Zenita u Sankt Peterburgu lakše ozlijeđeni, još tijekom noći pušteno je iz bolnice. Radilo se mahom o razbijenim glavama koje su zašivene, jednom Splićaninu noga je opečena bengalkom, no svi su živi i zdravi te spremni za večerašnju utakmicu.

Uhićenih nema, kako na hrvatskoj, tako ni na ruskoj strani. Lokalna policija, naime, nije nimalo ozbiljno shvatila upozorenja iz našeg veleposlanstva, pa se na mjestima sinoćnjih incidenata pojavila tek nakon što su tučnjave bile gotove. U razgovoru s torcidašima policajci su priznali da su Zenitovi najžešći navijači – u pravilu neonacisti i skinheadsi – strah i trepet, čak i za snage reda.

Na sjever Rusije jutros je stigao još jedan zrakoplov s navijačima, iz smjera Poljske i Skandinavije u ovim trenucima pristiže petnaestak kombija, pa će Hajduka s tribina večeras pratiti respektabilnih pet stotina navijača. Izlet nije bio nimalo jeftin, samo na putovanje je trebalo izdvojiti minimalno tri tisuće kuna, pa se i na ovom europskom gostovanju Torcida pokazala u dobrom svjetlu.

Tijekom jutra u Sankt Peterburgu nisu zabilježeni novi incidenti. Hrvatski navijači prije utakmice okupit će se u jednom velikom pubu, odakle će krenuti prema stadionu.