VUČINIĆ NAPUŠTA VUČICU

Kranjčarov adut iz Rome seli u Chelsea?

20.10.2010 u 19:10

Bionic
Reading

Crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić, uz Tottija najatraktivnije ime Rome, pred izlaznim je vratima, a kao novi klub Kranjčarova reprezentativca spominje se Chelsea

Kapetan crnogorske nogometne reprezentacije i napadač Rome Mirko Vučinić vrlo je blizu odlaska iz rimskog kluba, a kao sljedeća destinacija spominje se veliki Chelsea. Menadžer londonskog kluba Carlo Anelotti još prošle godine nudio je Romi 23 milijuna eura za sjajnog napadača, ali je tada bio odbijen.

Vučinić ima ugovor s talijanskim klubom do lipnja 2013. godine, a interes za crnogorskog napadača pokazali su i Manchester United i Tottenham. Međutim, zbog loših rezultata kluba i sve izvjesnije prodaje u Romi vlada loša atmosfera, a nakon Philippea Mexesa, koji je najavio odlazak i odbio produžiti suradnju, rimski klub mogao bi napustiti i Vučinić.

Roma se u utorak u Rimu izblamirala od Basela, a Vučinić zbog ozljede mišića lijeve noge nije igrao taj dvoboj. Baš kao što ga nije bilo ni prošlog utorka na Wembleyju, kada je Crna Gora remizirala 0:0 s Engleskom.

Vučinić (25) je ponikao u Sutjesci iz Nikšića, a od 2001. do 2006. godine igrao je za Lecce. Potom je preselio u Romu, a za rimski klub odigrao je 121 utakmicu i postigao 53 gola. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 21 utakmicu i zabio 11 golova.