UDVARANJE 'STAROJ DAMI'

Rakitić: Mogu pomoći Juventusu da preboli Nedveda

11.02.2009 u 11:49

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i član Schalkea Ivan Rakitić, iako mlad, već je dugo na meti velikih klubova. Posebno je zanimljiv Juventusu, koji bi ga rado vidio u svojim redovima

Ivan Rakitić sve je zanimljiviji talijanskim medijima. Tako je i Calciomercato.com objavio razgovor s tim stalnim članom 'kockastih' i bundesligašom iz Schalkea.

Poznata je priča da milanski Inter i Juventus već duže prate hrvatskog reprezentativca. Iako je već bilo nekih naznaka da bi moglo doći do transfera na Apenine, zasad Rakitić još uvijek stanuje u Gelsenkirchenu.

'Lijepo mi je u Njemačkoj, no ne želim odbaciti mogućnost da se preselim u Italiju. Znam da postoji zanimanje za mene, ali zasad je još prerano govoriti o nečemu konkretnom', kazao je Rakitić

Juventus duže vremena prati 20-godišnjeg igrača i vidi ga kao idealnu zamjenu za Pavela Nedveda koji je već u poznim nogometnim godinama.

'Pavel je nevjerojatan igrač. Ne mogu se ja još uspoređivati s njim. On već više od deset godina igra na vrhunskom nivou, a ja sam tek započeo svoju karijeru. Ja se samo mogu truditi da svakim danom budem sve bolji i bolji. Znam da sam kvalitetan igrač i mislim da bih ga mogao zamijeniti u Juventusu', kazao je Rakitić i time pojačao nagađanja da bi mogao završiti u Juventusu.

'Ne mogu odbaciti mogućnost da se ovog ljeta preselim u Italiju, ali još je rano. Moram dobiti ponudu i sve ostalo. U svakom slučaju, bilo bi teško odbiti ponudu tako velikih klubova kao što su Juventus ili Inter', objasnio je Rakitić te naglasio da je siguran da će se Hrvatska plasirati na Svjetsko prvenstvo 2010. godine:

'Sigurno ćemo ići u Južnu Afriku, iako će biti teško skinuti Englesku s prvog mjesta. No, još uvijek ima dosta utakmica da to ispravimo.'